Setari Cookie-uri

Când o să privești în urmă, o să-ți dai seama că durerea ți-a fost cel mai bun profesor

Dacă simți că te sufocă durerea, citește aceste rânduri

Știu, ai momente când simți că durerea te copleșește și e cu tine pas cu pas, lipită de tălpile tale ca umbra.

Știu că uneori e înșelătoare și pare că a plecat, doar ca să te ia prin surprindere în cele mai nepotrivite momente.

Știu că uneori te podibește chiar înainte să deschizi ochii și să te dai jos din pat.

Știu că te simți singură uneori, chiar și atunci când ești înconjurată de oameni.

Dar mai știu și că la un moment dat, durerea ți se va ridica de pe suflet. O să te trezești într-o zi și o să îți dai seama că pur și simplu nu mai e acolo. Acesta este momentul în care o să îți dai seama că durerea ți-a fost cel mai bun profesor. Iată ce te poate învăța:

Cele 3 lecții sacre ale durerii

1. Nu nega durerea.

Trăiește-o atunci când ți-e dat să o trăiești. O durere înăbușită și amuțită nu se va vindeca niciodată, ci se va întoarcee din nou și din nou cu cele mai surprinzătoare chipuri. Primește durerea atunci când vine, spune-i că o vezi, că o simți și că o accepți ca să nu te bântuie.

Citește și:

2. Durerea va cerne oamenii care te iubesc

Cine te prețuiește, va rămâne cu tine în durere și va încerca să te ajute. Cine te iubește, îți va arăta calea către lumină. Cine te iubește, o să fie lângă tine atunci când plângi și când simți că nu mai poți. Te va certa când durerea îți va întuneca judecata și îți va spune adevăraruri pe care nu vrei să le auzi, dar de care ai nevoie. Va vrea să te știe bine, nu să îți ceară lucruri. O să îți ofere spațiu, dar o să vegheze asupra ta. O să te întrebe dacă durerea te-a lăsat să mânânci și îți va distrage atenția de la durere cât să o poți face. Va veni către tine atunci când faci pași în spate.

3. Durerea te învață importanța recunoștinței

Citește și:

Și tu, ca orice om, ai pierdut la un moment dat din vedere faptul că ai motive pentru care să fii recunoscătoare. Nu uita că ceea ce pentru tine pare să fie un fleac, pentru altcineva ar putea să fie un miracol. Durerea îți va aduce aminte să prețuiești darurile mici ale Universului, acele daruri care înfrumusețează viață: atingerea razelor de soare pe fața ta, frumusețea discretă a florilor, zâmbetul unui prieten.

Tot durerea te va învăța că fără dragoste suntem nimic. Iubirea este ceea ce ne însuflețește și ne diferențiază, iubirea în toate formele ei: față de părinți, de prieteni, de natură, de Dumnezeu, de Univers.

Atunci când durerea va pleca de lângă tine, îți va lăsa sufletul mai deschis, mai curajos, mai dârz. Când te vei uita în urmă, peste ani, îți vei da seama că durerea ți-a fost cel mai bun profesor. Exigent, dar extraordinar.

Citește și:

Foto Lara_Coolart / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.