Setari Cookie-uri

Masca cu argila, o minune pentru ten

Masca cu argila, o descoperire magica pe taramul tratamentelor de ingrijire si infrumusetare.

Una dintre dorintele cele mai arzatoare ale femeilor dintotdeauna a fost sa aiba un ten frumos, curat si placut la atingere, iar o data cu descoperirea urmatorului remediu acest lucru a devenit posibil. Argila, o cunoastem de cand eram mici deoarece era folosita si de mamele noastre, este o solutie la indemana atunci cand ai probleme cu tenul, mai mult decat atat in combinatie cu alte ingrediente, masca cu argila este un detoxifiant, hranitor si calmant pentru curatarea in profunzime a tenului, fara prea mari eforturi.

argila
Foto 1: argila, Shutterstock

Daca ai tenul gras sau predispus la acnee, masca cu argila este un must-have, nu doar ca absoarbe toate urmele de murdarie si grasime dar ajuta si la vindecarea urmelor lasate de acnee. Chiar si pentru tenul uscat sau sensibil, masca cu argila este benefica deoarece calmeaza si hraneste tenul mai ales daca este amestecata cu o crema hidratanta sau miere.

Argila poate fi de mai multe feluri: alba, galbena, rosie, verde, albastra sau gri, aceasta dobandind culoarea in functie de mediul de provenienta si a substantelor pe care le contine.

masca cu argila
Foto 2: masca cu argila, Shutterstock

Sa faci o masca de fata cu argila e foarte usor, gasirea argilei corespunzatoare este insa o alta problema. Multe magazine de tip supermarket, farmacii si magazine de tip naturist au in stoc diferite tipuri de pudra de argila. In primul rand, este necesar sa stiti ce tip de ten aveti si ce fel de argila este cea mai potrivita, fiecare dintre sortimente are un continut ridicat de minerale si oligoelemente benefice pentru ten.

Citește și:

Masca cu argila alba

Cunoscuta si sub numele de argila caolin, deoarece a fost descoperita pe Muntele Caolin in China si mai tarziu adusa in Europa in secolul al 18-lea, acest tip de masca cu argila echilibreaza activitatea sebumului, pentru cei nefamiliarizati cu mastile cu argila, aceasta este cea mai recomandata, principalele ingrediente sunt aluminiul si siliciul. Masca cu argila alba este potrivita pentru copiii si adultii cu pielea sensibila, dar nu numai, este cea mai versatila dintre toate tipurile de masti cu argila, iar daca iti doresti un ten perfect, stralucitor, curat si revigorat argila alba este solutia.

Masca cu argila verde

Avand in compozitie materie vulcanica si substante vegetale si minerale descompuse, masca cu argila verde curata tenul in profunzime si il tonifica. Indeparteaza punctele negre si sebumul in exces, fiind recomandata femeilor cu tenul gras sau mixt. Argila verde are o actiune tonica asupra pielii, o improspateaza si o revitalizeaza, este totodata foarte buna in tratamentul impotriva acneei.

Citește și:

Masca cu argila rosie

Argila Rhassoul este o argila obtinuta din muntii Atlas din Maroc, are o culoare brun-roscata si este cel mai des folosita in spa-uri. Este ideala pentru pielea sensibila, care se inflameaza si se inroseste rapid. Masca cu argila rosie reechilibreaza circulatia sanguina, ofera pielii luminozitate si o curata in profunzime. Este bogata in minerale ca potasiu, calciu, magneziu, siliciu, sodiu si are proprietati astringente si de absorbtie, ofera pielii elasticitate si o lasa mai curata si mai hidratata.

Argila din bentonita, descoperita in regiunea semi-arida Kutch din India, este formata in principal din cenusa vulcanica. Bentonita are o mare capacitate de absorbtie a impuritatilor si poate fi utilizata pentru toate tipurile de ten.

Masca cu argila albastra

Argila albastra este un antioxidant eficient, are un puternic efect antimicrobian si curata tenul in profunzime, datorita continutului in argint. Masca cu argila albastra este foarte buna pentru tenul normal.

Citește și:

Masca cu argila Fuller's Earth

Argila Fuller's Earth este de culoare alb-galbuie si este indicata pentru piela grasa. Este compusa in principal din oxid de aluminiu, siliciu, oxizi de fier, oxid de calciu si oxid de magneziu. Acest tip de argila este recomandata pentru tenul gras sau "zona T" deoarece absoarbe grasimea in exces din piele.

Cum aplicam masca cu argila

Pentru a crea mastile faciale se amesteca o cantitate mica de apa cu praful de argila pana cand compozitia devine omogena, se aplica intr-un strat subtire pe fata si se lasa sa se usuce, apoi se clateste. Pentru pielea uscata nu se tine masca mai mult de cinci minute si se indeparteaza inainte de uscarea completa, se poate folosi in loc de apa miere sau iaurt.
Inainte de a pregati masca cu argila trebuie curatat tenul foarte bine pentru a permite argilei sa-si faca treaba mult mai eficient. Unii experti recomanda baia cu abur si masajul fetei inainte de a aplica masca de fata cu argila.

Argila este benefica pentru toate tipurile de ten, asadar pentru un rasfat la indemana la tine acasa se poate folosi, de doua ori pe saptamana, foarte usor masca de fata cu argila pentru un ten frumos, curat si fara imperfectiuni.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.