Setari Cookie-uri

Jachete scurte până în talie: cui i se potrivesc și cine să le ocolească

Întotdeauna mi-au plăcut modelele de jachete scurte până în talie. Mi se par mai interesante, mai sexy, mai feminine! Dar, întrucât nu am o siluetă cu talia subțire, m-am cam ferit de ele. Până când am decis să aleg modelele ce mă avantajează pe mine. Căci, dacă știi secretele echilibrării proporțiilor, poți purta orice!

Astăzi ne concentrăm atenția pe un item vestimentar la mare căutare în sezonul rece viitor. Și pentru că noi, femeile, uneori tindem să alegem haine care se potrivesc mai întâi cu moda și mai apoi cu corpul nostru, azi vorbim despre ce și cum să purtăm în materie de jachete scurte până în talie, în funcție de micile imperfecțiuni ale corpului.

Ce jachete scurte până în talie te avantajează pe tine? De exemplu, dacă ai burtică, nu ți-aș recomanda niciodată un model cu volane sau un model matlasat. La fel de bine cum, dacă ai avea umerii lați nu te-aș sfătui să porți gulere supradimensionate, oricât sunt ele de șic anul acesta!

Cred că ți-ai dat seama că vom vorbi despre cum să echilibrezi silueta ta, cu mici detalii de croială, alegând o textură care să ți se potrivească și optând pentru pattern-uri și imprimeuri care subțiază corpul. Așadar, hai să vedem ce geci până în talie se potrivesc siluetei tale.

Citește și:

Jachete scurte până în talie care se poartă în toamna aceasta

În toamna ce vine se merge mult pe jachete scurte până în talie din texturi și țesături ce atrag atenția, pe opulența aplicațiilor și a detaliilor de croială voluminoase. Se poartă volumetrii la umeri, mâneci bufante, gulere și revere supradimensionate, buzunare masive, decupaje și asimetrii multe în zona decolteului, umerilor și pieptului.

De asemenea, este sezonul în care culorile intense și pastelurile sunt la ele acasă, la fel și imprimeurile sau pattern-urile ce atrag atenția. jachete scurte până în talie în funcție de siluetă

Alege jachete scurte de aici

Ce jachete scurte până în talie te avantajează? Fii atentă la tot ce adaugă volum! Fii atentă la umerii supradimensionați, la inserțiile de volane, pliseuri, fronseuri sau pliuri. Ai mare grijă la drapaje și încrețituri, la texturile matlasate și la materialele groase. Fii atentă și la țesăturile fine, fluide, cu irizații satinate, ce captează lumina.

Citește și:

Practic, acestea pot face diferența între cum să pari cu 5 kilograme mai slabă și cum să adaugi volum fix în zonele pe care vrei să le ascunzi sau echilibrezi. Așadar, în funcție de modelele de jachete scurte până în talie, voi scrie mai jos ce croială, textură, culoare, imprimeu se potrivesc pentru fiecare siluetă. Vezi și tu ce geci până în talie se potrivesc siluetei tale.

Cum porți geci până în talie în funcție de silueta ta

Înainte de a lua toatele modelele de jachete scurte până în talie la ”așa da, așa nu!” trebuie să îți mai spun că încă un secret în echilibrarea proporțiilor este cu ce piese vestimentare alegi să porți geaca. De exemplu, dacă porți o geacă cu croială largă pentru a completa o siluetă cu burtică, asortează un top cu imprimeu ”zgomotos” și pantaloni care să sublinieze corpul, nu merge pe look oversize.

Citește și:

Dacă ai silueta-măr, te sfătuiesc să alegi întotdeauna croiala cambrată, eventual cu mici detalii interesante la umeri și gât, manșete! Evită buzunarele și volanele pe abdomen, bust dacă ai siluetă-măr.

Dacă dimpotrivă, ai silueta pară, poți echilibra proporțiile cu o geacă cu aplicații sau detalii de croială pe bust, umeri. Dacă ai talia subțire, cu siguranță te sfătuiesc să o marchezi cu un model pe talie, cambrat! Ce geci până în talie se potrivesc siluetei tale, dacă ai siluetă androgină, dreaptă? Cam orice model, cu condiția să nu fie cu volumetrii pe zona centrală. Dacă ești slăbuță, adaugă volum pe umeri, bust și tiv, către șolduri, pentru a crea impresia de clepsidră.

ce geci scurte până în talie se potrivesc siluetei tale Vezi mai multe modele

Acestea fiind spuse, hai să luăm fiecare model trendy în toamna aceasta la ”puricat”! Descoperă ce jachete până în talie te avantajează, din selecțiile realizate de mine, în care menționez că am adăugat toate modelele ce se încadrează în trenduri și în tipar. Deci ce jachete scurte până în talie să alegi? Scroll down!

Citește și:
  • Geaca de piele Biker, cu guler și rever și colțuri, ușor cambrată este perfectă pentru femeile cu ceva volum în zona abdominală dar poate completa perfect și silueta pară sau pe cea atletică.
  • Geaca tip blazer sport de trening este croită drept și e mega scurtă. Evit-o dacă ai siluetă-măr și poart-o doar dacă ai corpul atletic. Nu o alege nici dacă ai șoldurile accentuate căci se termină exact unde începe zona cea mai altă a corpului și va crea un dezechilibru.
  • Alege jachete scurte până în talie tip cojoc, cu guler și rever mari doar dacă ai nevoie de volum în partea superioară. Se potrivesc la siluete-pară, la umerii înguști și la corpurile atletice.
  • Geaca din stofă de lână cu croiala de taior se potrivește siluetei clepsidră și cam atât. În rest va adăuga volum corpului. Poart-o să creezi impresia de scurtime și lățime, eventual dacă ești înaltă și slăbuță.
  • Geaca scurtă argintie, cu croială de blazer masculin se potrivește siluetei clepsidră. Evită materialele deschise sau cu accente metalice, lucioase dacă ai siluetă-măr.
  • Poartă geaca matlasată de blugi dacă ai siluetă atletică, dacă nu ai siluetă-măr și dacă ai siluetă pară, fără multe kilograme în plus.
  • Jacheta Safari sau army kaki este de evitat pentru silueta măr, căci buzunarele mari vor adăuga volum tocmai în zonele cu probleme.
  • Geaca Bomber din satin smarald se potrivește oricărui tip de siluetă, cu extra grijă la silueta-măr! Dacă ai burtică poart-o ceva mai feminin, și deschisă!
  • Poartă geaca masculină, largă de blugi, cu franjuri dacă ai orice siluetă. Cu grijă totuși dacă ești minionă. Aceleași sfaturi sunt valabile și pentru geaca roz-pastel cu volane. Doar că în cazul ei recomand precauție doamnelor cu ceva kilograme în plus în partea de sus a corpului, pastelurile fiind cunoscute pentru a adăuga volum.
  • Geaca cu paiete se potrivește pentru orice corp, mai ales desfăcută. Deși croiala nu ar neapărat cambrată pentru silueta măr, paietele ajută, ”spărgând” lumina.
  • Poartă geaca cu umerii supradimensionați dacă ai siluetă-măr sau umerii înguști. Face minuni pentru un look mai zvelt.
  • Și geaca cu mâneci raglan și imprimeu floral poate fi o alegere pentru orice tipologie!

Sper că sugestiile mele te-au ajutat și că acum știi ce jachete scurte până în talie te avantajează. Știu că sunt multe opțiuni și că ai purta multe modele, dar fii atentă la proporții dacă vrei să ajuți puțin silueta. Fii atentă și la restul hainelor cu care alegi să porți jachete scurte până în talie. Și orice ai face, nu adăuga cămăși sau bluze bufante, cu volum!

Citește și:

Te ajută să porți pantofi înalți ori cizme sau botine cu toc, dacă vrei să alungești silueta. Și inversul, dacă dimpotrivă vrei să pari mai scundă. Să pari mai scundă te ajută și asortarea fustelor ample, cu volane, sau din tulle. Acum că știi ce geci până în talie se potrivesc siluetei tale, poți alege deștept!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.