Setari Cookie-uri

Liftingul mamar: pariu cu timpul si gravitatia

Feminitatea si individualitatea unei femei sunt definite, cu siguranta, de forma, marimea si tipologia sanilor, insa ce este de facut atunci cand trecerea timpului isi lasa propriile semne asupra corpului femeii?Chirurgia estetica de azi ofera numeroase solutii pentru a recapata aspectul tanar si frumos de alta data. Dr. Calin Dobos le ofera femeilor moderne solutii rapide pentru a-si redobandi tinerea si fermitatea sanilor de alta data.

Foto interior si prima pagina: lifting san, Shutterstock

De-a lungul timpului, sanii sunt supusi unor schimbari datorita geneticii, procesului de imbatranire, sarcina si alaptatul, schimbarile in greutate si fluctuatiile hormonale. Toate aceste schimbari actioneaza ireversibil asupra aspectului sanilor, reducand din feminitate si vitalitatea tineretii. Liftingul mamar este solutia ideala pentru femeile care au probleme cu bustul, fie acesta mult prea mare, fie a fost modificat odata cu trecerea timpului. Mai mult decat atat, in multe cazuri, areolele mamare se orienteaza in jos sau isi maresc diametrul, schimband uneori marimea si forma sanilor, astfel liftingul mamar este indicat pentru a reda armonia formelor bustului.

“In prezent, majoritatea femeilor aleg diferite metode chirurgicale pentru a inlatura semnele inaintarii in varsta. In timpul unui lifting mamar, urmaresc indepartarea pielii in exces, cea care atarna, pentru a-I oferi un aspect intins si ferm ca in tinerete. Rezultatele sunt vizibile imediat, forma generala a sanilor este imbunatatita, acestia sunt ridicati intr-o pozitie ascendenta, noua, in armonie cu corpul femeii si in functie de dorintele acesteia”, explica Dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie plastic estetica.

Citește și:

ABC-ul lifting-ului mamar

Femeile care isi doresc un lifting mamar, trebuie sa cunoasca, in primul rand, toate informatiile referitoare la interventie. Exista trei tehnici de lifting mamar de baza, cunoscute sub denumirea de tehnica periareolara, verticala si cea in forma de ancora (aceasta din urma nu se mai utilizeaza), folosite pentru a corecta ptoza. Chirurgul estetician, in timpul consultatiei, va evalua gradul de ptoza, altfel spus gradul de cadere al sanilor, pentru a-i oferi pacientei solutia optima de interventie. In general, femeile pot prezenta trei grade de ptoza, precum cea minora, moderata si severa, determinate de pozitia mamelonului in relatie cu sanul submamar.

Interventia dureaza doua ore, timp in care pacienta este anesteziata general, deci nu va simti nici o durere in timpul operatiei. Alegerea metodei de lifting mamar se face in functie de marimea sanilor si gradul de ptoza mamara identificata de catre medicul estetician. “Noi folosim cel mai frecvent tehnica verticala sau periareolara, pentru a nu mai face taietura de sub san, astfel recuperarea este mult mai rapida, iar rezultatul mult mai stabil si natural”, spune Dr. Calin Dobos.

Citește și:

Dupa operatie, pacientele trebuie sa poarte un sutien compresiv, care le va ajuta si, totodata, le va sustine sanii in perioada vindecarii.

Postoperator nu exista dureri, eventuala tensiune care treace cu ajutorul unor anti-inflamatoare obisnuite. Dupa aproximativ o saptamana pacientele isi pot relua activitatile zilnice, insa este indicat ca timp de trei saptamani sa nu se supuna unui efort fizic prea mare, care ar putea influenta negative vindecarea si asezarea sanilor in noua pozitie. Rezultatele finale ale liftingului vor fi vizibile insa la cam 3 luni dupa interventie, cand forma si pozitia sanilor se adapteaza perfect corpului pacientei, iar cicatricile se vor estompa odata cu trecerea timpului.

Fermitatea tineretii

Fiecare femeie isi doreste sa ramana vesnic tanara, iar datorita noii generatii de interventii estetice, aceasta isi poate indeplini oricand visul.

Citește și:

Lifting-ul mamar este una dintre cele mai accesate interventii estetice, in special de catre femeile care au nascut sau au slabit masiv, indiferent de varsta, care isi doresc fermitatea sanilor de alta data.

In cazul femeilor care isi doresc sa ramana insarcinate dupa ce au optat pentru lifting mamar, acestea trebuie sa fie constiente de faptul ca este posibil ca odata cu sarcina, efectele lifting-ului mamar sa se diminueze.

Atentie insa, un lifting mamar nu mareste sanii! Intr-adevar, acesta are un rol major in schimbarea pozitiei si formei lor, care vor avea, la final, un aspect mult mai plin, mai ferm. Pacientele care doresc o schimbare si la nivelul marimii sanilor, pot alege ca odata cu lifting-ul mamar sa se aplice si implantul mamar.

Pentru mai multe informatii despre interventia prin lifting mamar, puteti accesa site-ul: www.drdoboscalin.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.