Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Beethoven

Dragostea si numai ea este in stare sa-ti ofere o viata mai buna.

Unul dintre cei mai mari compozitori de muzica clasica ai lumii s-a nascut la Bonn, in Germania iar istoricii indica zilele de 16 sau 17 decembrie ca zile ale nasterii sale insa nu au determinat exact acest lucru. Copilaria lui Beethoven a fost una dureroasa, traita in umbra unui tata cu un talent muzical mediocru, alcoolic si, cel mai probabil, abuziv. Beethoven si-a inceput studiile muzicale la varsta de 10 ani, sub indurmarea lui Christian Gottlob Neefe. Organistul a recunoscut potentialul imens al micutului si il trimite in Viena unde, probabil, Beethoven ia cateva lectii de la Mozart. Din pacate, moartea mamei sale il obliga sa se intoarca acasa.

Peste ani, opera sa este admirata deschis de nume mari ale muzicii clasice ca Schubert, Schuman sau Brahms. Viata personala a marelui compozitor este inconjurata de o aura de mister, cu precadere datorita corespondentei de dragoste intre el si o femeie a carei identitate a ramas secreta pana astazi.

Citește și:

Arbore

Un arbore mi-e mai drag decat un om, in padure ma simt fericit - fericit in padure unde fiecare copac graieste prin tine. Doamne ce minunatie! In paduri, pe dealuri e liniste, liniste spre a te slavi!

Arta

Libertatea si progresul constituie nu numai telul artei, dar si al intregii vieti. Daca noi, cei de azi, nu avem fermitatea stramosilor nostri, cel putin rafinamentul civilizatiei a largit limitele in multe privinte.

Beethoven

Printe, ceea ce sunteti dumneavoastra o datorati intamplarii. Ceea ce sunt eu, mi-o datorez mie insumi. Printi vor exista cu miile, insa Beethoven este unul singur.

Comoara

Ramai a mea, singura mea comoara, tot ceea ce am si sunt iti apartine; zeii ne vor oferi tot ceea ce ne mai trebuie, astfel incat sa fie cat mai bine pentru noi.

Copii

Povatuiti copiii spre virtute; ea singura, si nu banii, ii poate face fericiti. Va spun din experienta.

Citește și:

Divin

Nu exista o misiune mai grea decat sa te apropii de indumnezeire mai mult decat alti oameni si sa raspandesti razele divine in mijlocul umanitatii.

Dragoste

Dragostea si numai ea este in stare sa-ti ofere o viata mai buna.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.