Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei.

Orez gatit la aburi

Ingrediente:
270 g orez basmatic
400 ml apa
Sare
Branza Gruer sau parmezan

Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 60 min.

1. Spalati orezul si puneti-l in vasul pentru gatit orez. Turnati apa si sarati.

2. Puneti vasul pt. gatit orez in cosul aparatului de gatit la aburi. Se prepara in 60 min. La terminarea prepararii mestecati orezul cu o furculita si adaugati o bucatica de unt.

Citeste si:

3. Presarati pe orezul preparat branza rasa sau parmezan

Valoare nutritiva:

Acest preparat contine o mare cantitate de carbohidrati (orez), precum si calciu si proteine (branza)

Valoare energetica:

1 portie contine 250 kkal
Proteine: 30 g; lipide: 0,25; carbohidrati: 57 g

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.