Setari Cookie-uri

Trei femei mai puțin cunoscute care schimbă lumea în jurul lor

Femeile de azi au putere, reprezintă voci și sunt O VOCE în societate.

Camil Petrescu spunea că „Dacă n-ai văzut încă o femeie care iubește, atunci n-ai văzut niciodată o femeie frumoasă”. Și nu cred că citatul respectiv are neapărat legătură cu frumusețea fizică, din contră. Camil Petrescu se referă la aspectul interior, la frumusețea sufletului, cea care face o femeie să fie frumoasă cu adevărat. Asta pentru că iubirea se găsește la nivel interior, abia apoi se manifestă în exterior.

Femeile de azi au putere, reprezintă voci și sunt O VOCE în societate. Lucrurile par să se schimbe, să ia o turnură mai bună, mai corectă, inclusiv pentru societatea românească. Oamenii au acces la informație într-un mod încă uimitor pentru mulți, iar aceasta se propagă repede și este asimilată ușor de mase. Apar multe exemple de femei care, cu pași mici și hotărâți, vor să schimbe lucrurile în societatea din care fac parte. Și bine fac, pentru că, lumea are nevoie de transformare la nivel cât mai profund.

Citește și:

Iată pe unele dintre ele:

Charlotte Casiraghi

Charlotte este nepoata îndrăgitei Grace Kelly, frumoasa actriță care s-a măritat cu prințul Rainier al III-lea de Monaco în 1956. Charlotte s-a născut în 1986 și are încă doi frați și o soră. Este considerată cea mai frumoasă prințesă din lume și este ambasadoare a brandului Chanel. Este recunoscută pentru rafinamentul vestimentar pe care îl dovedește ori de câte ori are ocazia și pentru stilul natural cu care obișnuiește să se machieze. Pentru ea este îndeajuns un luciu de buze, un corector și un blush discret.

Cel mai important lucru, în schimb, este activismul de care dă dovadă și de care, din păcate, puțină lume știe. Europa, cel puțin, are ochii și urechile ciulite mereu spre Marea Britanie, mai puțin spre luxosul Monaco. Acolo Charlotte militează pentru egalitatea de gen și drepturile femeilor de pretutindeni.

Citește și:

A obținut licența în filosofie la Universitatea Sorbona din Paris, iar după terminarea studiilor a lucrat la mai multe edituri, inclusiv la The Independent, în Londra. Dragostea pentru filosofie a crescut în timp, motiv pentru care a fondat, în 2015, un grup cu scopul de a discuta diverse probleme, concepții și paradigme ale filosofiei contemporane. Charlotte a scris câteva cărți, iar într-una din ele a vorbit despre diferitele pasiuni umaniste pe care aceasta le are încă de foarte copilă. Cealaltă carte scrisă de prințesă este o colecție de scrisori între ea și psihanalista Julia Kristeva.

Candace Owens

Candace s-a născut în Statele Unite, în aprilie 1989, și este o figură publică destul de controversată peste ocean. Este scriitoare, activistă, prezentatoare și unul dintre chipurile cele mai cunoscute ale mișcării conservatoare din America. Anul acesta s-a alăturat The Daily Wire, prezentând podcast-ul Candace. Aceasta critică retorica liberală cu privire la rasismul structural, ea fiind o femeie de culoare, vorbește despre inegalitatea sistematică și politica identitară, un subiect care stârnește focuri de artificii în politica americană. Lui Candace nu-i este frică să vorbească sau să ia atitudine, considerând cancel culture un defavor pentru feminism și femei, în general. Nu trebuie să-i împărtășești neapărat ideile ca să-i admiri curajul și inteligența. Câteva podcast-uri cu ea și o să hotărăști singură dacă merită sau nu să o incluzi în categoria de femei: așa da.

Citește și:

Bonita Norris

„Ne putem îndrepta către o lume în care trăim în armonie cu natura. Unde trăim în armonie unul cu celălalt. Indiferent din ce națiune venim, indiferent de religia noastră, indiferent de cultura noastră. De aici ne îndreptăm!", spune Bonita Norris, o englezoaică născută în 1988, care a cucerit Everestul la doar 22 de ani. Este considerată comoară națională britanică și este primul expert din lume în cimpanzei. Munca ei în conservarea mediului, precum și recunoașterea ca unul dintre primii primatologii de frunte ai lumii i-au adus o lungă serie de premii, inclusiv un premiu Messenger în pace al ONU și o medalie Benjamin Franklin pentru științele vieții.

Sunt atâtea femei în lume mai puțin faimoase decât cele prezentate azi, dar care se remarcă prin putere, curaj, ambiție și inteligență. Și tu poți fi una dintre ele!

Citește și:

Sursă foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.