Setari Cookie-uri

Ioana Ginghină, mesaj revoltător după ce autoritățile au descoperit cum bătrânii vulnerabili au fot ascunși de ochii lor

Ioana Ginghină a postat un mesaj plin de revoltă pe Intagram, în care și-a arătat indignarea față de lucrurile incredibile care se petrec cu bătrânii României. După ce bunicii internați la un azil au fost ascunși într-un imobil aflat în construcție, pentru ca autoritățile să nu îi descopere, Ioana Ginghină a tras un semnal de alarmă.

Cazul căminelor de bătrâni de lângă București a stârnit multă indignare și revoltă din partea întregii țări. Lucruri inumane se întâmplă sub ochii celor care ar trebui să protejeze populația, în special această categorie de peroane vulnerabile.

Printre cei care și-au arătat furia pentru felul în care se defășoară lucrurile în această țară, îndeoebi pentru bătrânii umiliți, care nu se pot bucura de o bătrânețe liniștită și demnă, așa cum merită, se află și Ioana Ginghină. Actrița a potat un mesaj plin de revoltă pe Intagram, acolo unde a scris că își dorește ca autoritățile să facă dreptate.

''Cu inima grea și sufletul sfâșiat de durere, simt nevoia să vorbesc despre o realitate pe care nimeni nu ar trebui să o ignore. Într-o lume în care părinții și bunicii noștri ar trebui să se bucure de liniștea vârstei, există 'azile ale groazei' unde bătrânii sunt tratați cu o cruzime ce îți îngheață sângele în vine.

Citește și:

Au fost descoperite 11 suflete vârstnice, vulnerabile, tratate ca niște marfă, ascunse de ochii legii într-o casă în construcție. Cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima dezgustul și furia pe care le simt.

Părinții mei, oamenii care m-au crescut și m-au învățat valorile umanității, sunt și ei la vârsta la care societatea ar trebui să-i protejeze, nu să-i ignore sau să-i maltrateze. Aceste "azile ale groazei" sunt o pată pe obrazul societății noastre. Nu este suficient să ne indignăm, trebuie să acționăm. Avem nevoie de transparență, de responsabilitate, de justiție. Autoritățile trebuie să răspundă pentru aceste abuzuri inumane.'', a scris Ioana Ginghină pe rețelele de socializare.

Bătrâni ascunși de ochii autorităților

Luni seară, polițistii IPJ Ilfov au găsit 11 bătrâni într-un imobil aflat în construcție, din Tunari. Bătrânii au fost mutați din azilul unde locuiau, pentru ca organele competente să nu vadă cât de gravă este situația lor și a locului în care ar fi trebuit să își ducă liniștiți bătrânețea.

Citește și:

„În această seară, în urma unei sesizări a reprezentanților mass-media, polițiștii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SMURD si SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea. Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul București, pentru a nu fi identificate de autorități”, a transmis ISU.

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.