Setari Cookie-uri

Secretele decorării pereților

Alege elementele de decor pentru pereți potrivite cu destinația camerei și ia în calcul câteva sfaturi pentru un design elegant și personalizat. ===▷▷▷

Pereții interiori compartimentează spațiul, dar sunt în același timp și parte din ambientul fiecărei încăperi. Pereții goi sunt inestetici și induc o atmosferă neprimitoare, rece și austeră camerei. Soluția evidentă este decorarea lor.

Pentru un efect spectaculos, care să dea valoare și stil interiorului, te poți folosi și de aceste secrete care te vor inspira.

Tablouri și fotografii

Utilizarea tablourilor și a fotografiilor sunt primele și cele mai utilizate soluții. Efectul final depinde în cea mai mare măsură de alegerile făcute. Cele mai bune și elegante sunt picturile moderne, în ulei sau acuarelă, expresive și pline de vitalitate cromatică.

O altă opțiune potrivită stilului contemporan de amenajare interioară o reprezintă fotografiile de autor. Acestea sunt perfecte pentru zona de living, inclusiv în hol, mai ales când este unul deschis și integrat în spațiul social, comun, al casei.

Citește și:

Imprimarea pe o pânză, de dimensiuni mari a fotografiilor de familie și realizarea de tablouri personalizate este o idee care poate da un caracter foarte intim spațiului. Mai mult, cadrul de lemn și pânza fină, oferă acestei soluții un farmec cu totul aparte.

Fie că vei alege imaginii ale celor dragi, fie momente și evenimente memorabile din viața familie sau peisaje din vacanțe și călătorii, imprimarea prin metode speciale transformă fotografia într-un tablou unic și foarte special.

Regula numerelor impare

Evită să folosești un număr par de elemente pentru perete. Principiile esteticii interioare îndeamnă la utilizarea a trei, cinci sau șapte obiecte decorative. O altă regulă spune ca acestea să fie de dimensiuni diferite. Excepție fac tripticurile și tablourile de tip serie, dar și atunci este indicat să optezi pentru varianta a trei elemente distincte.

Citește și:

Le fel de important este ca forma acestora să fie variată. Astfel, lângă un tablou înalt așază unul pe lat sau alături de unul dreptunghiular, unul pătrat, rotund ori oval. Tablourile trebuie aliniate astfel încât marginea de jos a acestora să fie la același nivel.

Păstrează proporțiile

Este foarte corect să așezi un singur tablou, atâta vreme cât dimensiunile lui sunt proporționale cu suprafața expusă a peretelui. În replică, evită să aglomerezi elementele expuse pe un singur perete, în timp ce un altul rămâne gol.

Principiul proporțiilor se referă la armonizarea formelor, culorilor și texturilor obiectelor dintr-o cameră, astfel încât să creeze un design unitar, coerent și plăcut, dar fără riscul de a deveni copleșitor.

Citește și:

Elementele de decor pentru pereți, prin poziția lor, devin punctele focale ale încăperii. Principiile designului interior recomandă ca fiecare încăpere să aibă un astfel de element central, iar tablourile sunt doar una dintre soluții.

Peretele poate fi „îmbrăcat” cu o bibliotecă, un corp de mobilier înalt, aplice sau un lampadar și un fotoliu cu un design deosebit și un singur tablou care să completeze treimea elementelor.

Folosește oglinzi

Oglinzile sunt elemente de decor foarte versatile. Se pot integra în decorul oricărei camere, pot fi asociate cu alte elemente suspendate și au calitatea de a se potrivi perfect indiferent de dimensiunea camerei sau de stilul de amenajare.

Una dintre regulile utile atunci când folosești oglinzi este să le plasezi pe același perete cu ușa de intrare în cameră și, dacă este posibil, pe cel lateral al ferestrei. Un truc care le pune în valoare este poziția ușor înclinată spre podea, mai ales pentru oglinzile cu suprafață mare, valoroase, cu încrustații.

Citește și:

Finisaje atipice

Finisajele atipice sunt o soluție de decor murală foarte practică, potrivită pentru stilul minimalist și industrial. Se pot folosi materiale care imită marmura, cărămida, lemnul sau diferite tipuri de tapet.

Și zugrăvirea peretelui într-o nuanță extremă (negru intens, roșu dens), în două culori complementare, ori lambriurile pot fi soluții care dau un aspect personal încăperii și tot atâtea idei decorative pentru pereți.

Grinzile, firidele și pervazul fals sunt alte soluții care pun în evidență și definesc pereții. Structurile ușoare înzidite, ori autocolantele, cu imagini care deschid porți spre lumi fantastice la tine în sufragerie, pot fi puse în practică pentru a da consistență și farmec pereților.

Citește și:

Indiferent de elementele pe care le alegi pentru decorarea pereților, respectă un principiu general valabil și anume integrarea armonioasă între destinația camerei, particularitățile mobilierului și tipul decorațiunilor murale pe care ai ales să le folosești.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.