Setari Cookie-uri

Câte calorii au macaroanele cu brânză și cât sunt de sănătoase pentru noi?

Cred că știți cu toții gustul inconfundabil am macaroanelor cu brânză, gătite la tigaie sau la cuptor. Pot fi sărate sau dulci, după preferință. Vă invităm să aflați cât de prietenos este cu silueta acest fel de mâncare, câte calorii prezintă și dacă este un fel de mâncare benefic pentru sănătatea noastră.

Câte calorii au macaroanele cu brânză?

O porție simplă de macaroane cu brânză prezintă, în medie, 340 de calorii pentru 100 de grame.

Ca și valori nutriționale/100g, macaroanele cu brânză prezintă:

  • Glucide – 46g;
  • Proteine – 12 g;
  • Grăsimi – 12 g.

Valorile nutriționale pot fi ușor diferite în funcție de macaroanele folosite, dar și brânză. Dacă adăugați unt, zahăr, atunci numărul de calorii va crește.

Sunt sănătoase macaroanele cu brânză?

Pentru cei care nu au alergie/intoleranță la gluten sau la proteinele din laptele de vacă, putem spune că acest fel de mâncare este foarte sățios și aduce un plus de vitamine, minerale, proteine și energie (carbohidrați) pentru cei care îl consumă.

Atenție însă la numărul de calorii, care este destul de ridicat. Se recomandă o porție medie la masă, iar persoanele care suferă de diabet zaharat, dar și cele care își doresc să piardă câteva kilograme ar trebui să ceară sfatul medicului nutriționist privind meniu.

Citește și:

macaroane cu branza: calorii si idei de retete Foto: Elena Shashkina/ shutterstock.com

Rețeta de macaroane cu brânză la cuptor – un deliciu

Ingrediente necesare:

  • 300 g telemea
  • 650 g brânză dulce de vaci
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri smântână grasă
  • 4 ouă
  • 500 grame paste/ macaroane
  • Sare după gust.

Opțional:

  • 100 g stafide
  • 100 g zahăr
  • coaja de la o lămâie sau 1 linguriță esență de lămâie
  • 1 lingură esență de vanilie

Macaroane cu brânză - Mod de preparare

Punem macaroanele la fiert, în apă clocotită.

Între timp amestecăm într-un bol branza dulce cu telemeaua sfărâmițată, iaurtul și smantana, ouăle și zahărul. Apoi se adaugă restul ingredientelor, amestecând până obținem o compozițiecare se va turna peste macaroanele fierte și scurse.

Se unge o tavă de cuptor cu puțin ulei, se tapetează cu pesmet și se toarnă pastele cu brânză.

Citește și:

Se vor da la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. Macaroanele cu brânză sunt gata când sunt ușor rumenite deasupra.

Acestea reprezintă o masă sățioasă și gustoasă pe care o puteți încerca oricând, reprezentând totodată și o alternativă foarte bună pentru pachetul pe care îl luați la serviciu.

Poftă mare!

Sursa foto articol: Elena Veselova/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.