Setari Cookie-uri

Mancarea sanatoasa, ingredientul unui ten impecabil

Consumul de alimente sanatoase reprezinta elementul cheie nu doar pentru buna functionare a organismului, ci si pentru o piele curata si hidratata. Mancarea neprocesata contine numerosi nutrienti si vitamine de care corpul nostru are nevoie.

Consumul de alimente sanatoase reprezinta elementul cheie nu doar pentru buna functionare a organismului, ci si pentru o piele curata si hidratata. Mancarea neprocesata contine numerosi nutrienti si vitamine de care corpul nostru are nevoie.

Iata cateva sfaturi simple pentru a avea un ten perfect si un corp sanatos:

1. Consuma zilnic fructe si legume

Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca de la nicio masa. Aceste alimente imbunatatesc aspectul pielii, ofera stralucire parului, previn exfolierea unghiilor si boli ale inimii. Consuma legume fierte sau crude ca garnitura si inlocuieste desertul cu o salata de fructe.

Sfat: bea un shake natural in fiecare dimineata inainte de a pleca de acasa. Poti folosi orice fructe doresti: pere, banane, mere sau citrice. Amesteca-le pe toate intr-un blender alaturi de un pahar de iaurt dulce. Astfel vei obtine o gustare sanatoasa ce iti va oferi energie si vitalitate pe parcursul intregii zile.

2. Mananca sanatos

Evita alimentele prajite sau de tip fast food (chiar si salatele), precum si grasimile saturate, zaharul si alimentele grase. Inlocuieste condimentele la plic sau cutie cu cele naturale, realizandu-ti singura amestecul necesar.

3. Pregateste-te din timp pentru iarna

In timpul iernii, accesul la fructe si legume proaspete este limitat. Desi supermarket-urile sunt pline cu rafturi cu alimente, este indicat sa eviti cat de mult poti sa cumperi dintr-un astfel de magazin deoarece acestea contin substante care le sporesc cresterea, le ofera o forma aproape perfecta, distrug vitaminele si gustul natural al acestora.

Pregateste-te inca din timpul verii pentru a putea avea o alimentatie adecvata si in sezonul rece. Numeroase legume pot fi congelate, iar vitaminele si nutrientii acestora nu sunt distruse. Poti depozita in congelator spanac, mazare, porumb, pastai, pastarnac, morcovi, dovlecei, ardei, patrunjel sau marar.

Sfat: Lasa-le pentru 3-4 minute in apa clocotita pentru a isi pastra culoarea intensa si textura.
Pentru a-ti fi mai usor la prepararea legumelor congelate, foloseste un cutit pentru a le marunti.

4. Consuma alimente bogate in acizi grasi
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.