Setari Cookie-uri

Ce efect are vitamina C asupra creierului

Vitamina C are numeroase beneficii pentru organismul nostru, in special in sezonul rece cand acesta are nevoie de o mai mare ingrijire din partea noastra. Iata ce efecte semnificative are vitamina C asupra creierului.

Vitamina C este foarte populara in sezonul rece, fiind recomandata pentru intarirea sistemului imunitar si prevenirea gripelor si racelilor. Dar oamenii de stiinta au descoperit ca vitamina C are un efect semnificativ asupra creierului.

Proprietatile antioxidante ale vitaminei C au fost indelung studiate, dar rolul sau biologic la nivelul creierului a devenit abia de curand o tema de interes. Studiile pe animale au descoperit ca vitamina C are un rol crucial in neurodezvoltare prin influentarea dezvoltarii neuronilor, dar si prin diferentierea neuronala si formarea mielinei, stratul care protejeaza nervii.

Avand in vedere importanta vitaminei C pentru sistemul nervos central, numeroase studii au analizat daca nivelul de vitamina C din organismul unei persoane are legatura cu abilitatile cognitive ale acesteia.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto itnerior si prima pagina: Wassana Panapute, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.