Traumele se pot produce in moduri foarte subtbile, iar cele mai multe dintre ele nici macar nu-ti apartin – ele provin din generatiile anterioare. Primul pas pentru a intrerupe acest ciclu este sa-i identifici radacina si sa actionezi pentru a usura reactia.
Traumele sunt incredibil de raspandite. Unele date estimeaza ca 70% din adulti au trait un eveniment traumatizant cel putin o data in timpul vietii lor, insa nu toate sunt produse de evenimente catastrofale.
Gabor Maté, autorul volumului „The Myth of Normal”, a explicat pentru Mind Body Green modul subtil in care o trauma se poate transmite de la o generatie la alta si cum poate fi tratata.
Ce este o trauma generationala? Prin definitie, acest tip de trauma se refera la experiente traumatizante traite de predecesorii nostri. Daca ramane netratata, aceasta poate fi trece de la o generatie la alta. Maté sustine ca 95% din traume sunt multigenerationale. „Le dai mai departe fara sa vrei. Asa functioneaza”, a spus el. Trauma nu afecteaza neaparat linia genetica a generatiilor urmatoare, ci mai degraba modul in care aceste gene sunt activate. Acest concept, cunoscut drept epigenetica, reprezinta un camp nou de cercetare pe care Maté spune ca a inceput sa-l exploreze abia de curand.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Zodiile din umbra lui Mercur, o combinație între aventură și intelect
- Shakira și Gerard Pique, decizie neașteptată privind domiciliul copiilor. Unde vor locui băieții celor doi?
- De ce s-ar fi despărțit Viviana Sposub și George Burcea: De aici s-a produs ruptura
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
foto main pixabay