Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Osho

Dragostea trebuie sa fie o relatie prieteneasca, in cadrul careia nimeni nu este superior

Raspundere

Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele.

Singuratate

Omul nu a invatat inca sa guste frumusetea singuratatii. El cauta mereu sa se angajeze intr-o relatie, sa fie cu cineva - cu un prieten, cu un parinte, cu o sotie sau un sot, cu un copil... cu cineva. El a creat societati, cluburi. El a creat partide politice, ideologice. El a creat religii, biserici. Insa toate acestea sunt necesare pentru a-l face sa-si uite singuratatea. Fiind in mijlocul acestor multimi, incerci sa uiti ceva, ceva de care iti amintesti uneori in intuneric: ca te-ai nascut singur, ca vei muri singur, ca, indiferent ce ai face, traiesti singur.

Spirit

Existenta este una singura. Ea se exprima in milioane de forme, insa spiritul care este exprimat este acelasi. Este o singura divinitate, cu o varietate infinita de creaturi.

Citește și:

Trecut

Stabilindo destinatie, viitorul nu mai e viitor, pentru ca nu mai e deschis. Acum ai ales o alternativa din multe altele, pentru ca atunci cand toate alternativele erau deschise exista viitor. Acum toate alternativele au cazut, numai una a fost aleasa. Nu mai e viitor, e trecut.

Uman

Nu incerca sa creezi ceva supraomenesc. Fii uman, accepta caracterul uman al celuilalt, cu toate slabiciunile la care este expus acesta. Partenerul tau va comite greseli, la fel cum tu vei comite greseli - si amandoi trebuie sa invatati. A fi impreuna este o mare invatatura - a iertarii, intelegerii faptului ca celalalt este la fel de uman ca tine. Doar un pic de iertare...

Ura

In momentele de iubire profunda, oamenii respira la unison. Atunci cand se urasc, respiratiile lor sunt cat se poate de diferite.

Viata

Adevarata savoare a vietii se gaseste inlauntrul vostru

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie indiana

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.