Setari Cookie-uri

Ce trebuie să știi despre contracepția locală: cât de sigure sunt ovulele Contracept-M și cum să le folosești?

Într-o lume în care informația este la doar un clic distanță, este surprinzător cât de puțin știm despre opțiunile noastre când vine vorba de contracepție și care ar fi cea mai bună metodă pentru fiecare. Majoritatea femeilor știu despre pilulele contraceptive și prezervative, dar acestea nu sunt singurele soluții disponibile sau cele potrivite pentru fiecare persoană. În realitate, gama de opțiuni este mult mai vastă și poate fi adaptată la nevoile și preferințele fiecăreia.

Alegerea unei metode contraceptive care nu implică hormoni sau prezervative poate fi o opțiune potrivită pentru femeile care își doresc mai mult control asupra sănătății lor reproductive și care vor să evite efectele secundare ale metodelor hormonale. Dar cum alegi cea mai potrivită metodă contraceptivă pentru tine, mai ales când există atâtea opțiuni de luat în considerare?

Dacă te afli în situația în care trebuie să eviți metodele hormonale pentru a urma recomandările medicale în situații cum ar fi: ai născut recent, medicul ți-a recomandat să eviți dispozitivele intrauterine sau treci printr-o perioadă de schimbare hormonală, ca premenopauza - alegerea poate deveni și mai complicată. Însă, există o soluție care merită luată în considerare: contracepția locală fară hormoni, exemplificată de produse precum ovulele contraceptive Contracept-M, care se găsesc la majoritatea farmaciilor din țară.

Citește și:

Aceste ovule au o eficacitate de 94%, conform indicelui PEARL, și vin cu numeroase avantaje: nu conțin hormoni, nu se absorb în organism, acționează strict local și se folosesc doar atunci când este nevoie. În acest articol, vom explora în detaliu ce înseamnă contracepția locală, cum funcționează ovulele contraceptive și de ce ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine.

Cine poate folosi ovulele Contracept-M?

Contracepția locală cu ovulele Contracept-M este o metodă potrivită pentru femeile cu un stil de viață dinamic, de la cele mai tinere și până la cele aflate în perioada de premenopauză, pentru femeile care se află într-o relație sigură, cele care vor să-și reia viața sexuală după naștere și în timpul alăptării.

Ovulele contraceptive sunt o alegere potrivită și dacă nu ai o viață sexuală regulată, nu vrei să folosești o metodă care presupune administrarea zilnică a unei pilule cu hormoni și ai nevoie de o soluție ușor de folosit în momentele neprevăzute. Contracepția locală se folosește punctual, înainte de fiecare contact sexual.

Citește și:

Ovulele Contracept-M sunt potrivite și atunci când există o contraindicaţie temporară sau definitivă pentru contracepţia orală sau cu dispozitiv intrauterin (DIU).

Totodată, Contracept-M se poate folosi și dacă ești în căutarea unei forme suplimentare de contracepție în asociere cu metodele folosite de obicei, pentru a-ți îmbunătăți protecția împotriva unei sarcini nedorite.

Cum acționează ovulele contraceptive și cum le folosești corect?

Ovulele Contracept-M, aflate în lista metodelor contraceptive fără hormoni, sunt o soluție flexibilă și confortabilă, care îți permite să eviți o sarcină nedorită fără să fie nevoie să te bazezi pe partener. Practic, decizia este complet în mâinile tale, tu decizi ce se întâmplă cu corpul tău, iar dacă nu vrei să folosești metode contraceptive atunci când nu ai contaxe sexuale, ovulele contraceptive sunt opțiunea potrivită pentru tine.

Citește și:

Substanța activă din Contracept-M - clorura de benzalconiu - acționează prin distrugerea spermatozoizilor şi formarea unei bariere la nivelul colului uterin ce împiedică intrarea spermatozoizilor în uter şi fecundarea ovulului. Important de reținut că acționează strict local, nu trece în cavitatea uterină, nu se absoarbe în organism, nu trece în laptele matern sau în sânge.

Contracept-M sunt ovule ușor de introdus în vagin datorită formei anatomice. Cel mai simplu îl introduci dacă te așezi pe spate (decubit dorsal). Ovulul se introduce profund în vagin cu 5-10 minute înainte de raportul sexual, iar durata de protecție este de 4 ore sau un singur contact sexual. La finalul acestuia, toaleta intimă se va face exclusiv cu apă pentru că săpunul, chiar și în cantități mici, distruge substanța spermicidă.

Citește și:

De asemenea, spermicidul poate fi inactivat de alte substanțe aplicate în vagin, de exemplu medicamente cu aplicație locală de tipul celor folosite în candidoză. De asemenea, în cazul în care ai leziuni vaginale, nu este recomandată utilizarea produsului. Adresează-te medicului pentru mai multe informații în acest sens.

Eficacitatea acestei metode depinde de utilizarea corecta a ovulelor. Un ovul nou trebuie introdus în vagin înainte de fiecare act sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual.

În cazul în care te întrebi dacă există anumite poziții sexuale pe care trebuie să le eviți atunci când folosești Contracept-M răspunsul este nu. Produsul ar trebui să fie la fel de eficient indiferent de poziția adoptată în timpul contactului sexual. Indiferent de unghiul de penetrare sau de gravitație, produsul își păstrează capacitatea de a acoperi colul uterin și de a crea un mediu nefavorabil pentru spermatozoizi.

Citește și:

Cu toate acestea, este important de menționat că această metodă de contracepție nu protejează împotrivă bolilor cu transmitere sexuală.

De ce să folosești ovulele contraceptive în loc de alte metode?

Unul dintre cele mai mari avantaje ale contracepției locale este că nu conține hormoni, evitând astfel efectele secundare asociate cu alte metode hormonale. Ovulele pot fi folosite exact când este nevoie, fără a necesita o planificare în avans.

Substanța spermicidă acționează strict local. Contracepția locală este una dintre cele mai prietenoase și simple metode contraceptive pentru că nu dereglează în nici un fel organismul, are puține efecte adverse care apar extrem de rar, iar în cazurile în care se manifestă totuși, sunt doar locale. Așadar, organismul tău nu suferă transformări radicale și nu îți influențează negativ stilul de viață.

Citește și:

Contracepția locala se utilizează exclusiv la începutul raportului sexual și nu necesită o administrare la ore fixe. Unul dintre avantajele Contracept-M este că poate fi utilizat exact atunci când este nevoie, doar cu 10 minute înaintea contactului sexual. Nu necesită o utilizare constantă sau o planificare în avans. De altfel, ovulele spermicide pot fi o soluție ideală de urgență pentru zilele în care ai uitat pilula anticoncepțională.

Ovulele contraceptive sunt ușor de folosit și pot fi introduse discret, oferind intimitate și confort. Mai mult de atât, spre deosebire de alte metode, ovulele contraceptive contribuie la lubrifierea vaginală.

Un alt avantaj al acestei metode de contracepție este dat și de flexibilitate. Cuplurile pot alege să întrerupă sau să elimine această soluție în orice moment, dacă decid că își doresc un copil sau vor să exploreze metode contraceptive alternative.

Ovulele Contracept-M pot fi utilizate fără un consult medical prealabil, nu necesită monitorizare medicală ulterioară, nu dau reacții adverse severe, prezintă efecte antiseptice și antimicrobiene şi nu produc malformaţii congenitale.

Astăzi, metodele de contracepție sunt mai accesibile ca oricând, iar diversitatea lor înseamnă că poți face alegeri informate și benefice pentru tine, pentru sănătatea organismului tău și potrivite stilului tău de viață.

În concluzie, dacă vrei să încerci o metodă de contracepție locală, fără hormoni, care să nu aibă efecte adverse asupra organismului tău, poți alege Contracept-M. Fără să mai ai grija dereglărilor hormonale sau a kilogramelor în plus, te poți bucura de aceasta metodă de contracepție doar atunci când ai nevoie, adică atunci cand ai un contact sexual. Ca oricare altă metodă contraceptivă, utilizarea corectă și consecventă este cheia eficacității. Dacă nu ești sigură de cum trebuie folosite ovulele contraceptive discută cu medicul tău sau cu farmacistul.

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.