Setari Cookie-uri

De cand sta femeia la cratita?

Poveste din tara stereotirpurilor de gen unde domnesc misoginismul si misandria

Sta toata ziua acasa, se uita la stirile de la ora 5, mai sterge un praf, da cu aspiratorul. Trai, nineaca, pe camasa! Trebuie sa-mi zica multumesc. Eu il tin acasa ca-n palma si el huzureste. Parca a mai si pus vreo 4-5 kilograme pe el.

Degeaba citeste toate revistele alea pline cu diete. Cum vede o bomboana sau o clatita, nu se poate abtine. Zice ca numai gusta dar gusta uneori cate o farfurie intreaga.

In ultima vreme, cred ca a inceput sa-si faca de cap cu Gina. Am vazut-o intr-o zi cum i-a pus mana pe fund cand se urcau in lift. A pocnit-o el peste mana si a facut-o nesimtita dar eu cred ca i-a placut.

Altele isi trimit barbatii la munca si cate nu patesc saracii pe strada! E periculos sa sa intoarca singur seara. Cine stie cate vagaboande s-ar lua de el. Chiar ascultam la stiri zilele trecute ca un taximetrist din Galati a patit-o, cica l-a violat o clienta! Asa-i trebuie! Nevasta i-a zis sa nu se mai duca la munca dar el nimic, vrea sa fie independent! I-a iesit independenta pe nas.

Citește și:

Mi se pare ca romanilor nostri incepe sa le miroasa a emancipare din vest. Acum barbatii nu mai stau acasa langa copii. Vor sa munceasca, sa fie egali cu femeile. A luat-o si al meu pe aratura. Zicea ca baiatu’ nostru e suficient de mare sa se duca singur la scoala si ca el poate sa se duca la munca.

Da-i scot eu gargaunii din cap. N-am dat niciodata in el dar nici nu a fost nevoie. Cum ridic un pic tonul, se face cat un pisoi, se duce la bucatarie si se pune pe bocit. Ma scoate din minti cand incepe sa planga fara motiv ca prostu-n targ!

I-am gasit o carte ascunsa in baie, pe dulapul lui cu cosmetice. Era scrisa de unu’ Bogdan Fridan, ceva cu mistica masculinitatii. Te pomenesti ca s-a apucat si al meu de masculinism si vrea sa porneasca o revolutie-n bucatarie.

Asta cum ar fi, sa se duca el la munca si eu sa stau acasa cu copilu’? Eventual sa dau tot eu cu matura si sa fac de mancare.

Citește și:

De cand sta femeia la cratita?

Acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Intamplarile din el nu sunt satira ci li se intampla multor femei in fiecare zi a vetii lor.

SURSA FOTO prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.