Setari Cookie-uri

MICUL INFERN de Mircea Ştefănescu se joacă de 10 ani cu mare succes pe scenele TNB!

Premiera care inaugura, acum un deceniu, noua Sală Pictura a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, MICUL INFERN de Mircea Ștefănescu, împlineşte, odată cu reprezentaţia din 4 octombrie 2023, 10 ani de când se joacă neîntrerupt, cu un succes confirmat și de aplauzele la scenă deschisă care însoțesc fiecare reprezentație.

Veritabilă comedie umană, piesa MICUL INFERN a cunoscut un real succes de-a lungul timpului. Un text la fel de actual azi ca la data scrierii lui, în 1948, prin măiestria construcției și a dialogului, prin hazul și ironia replicilor, MICUL INFERN este o veritabilă comedie umană, în care Mircea Ştefănescu urmărește cu umor discret tema unui cuplu angrenat în ”micul infern” al căsniciei pe parcursul a patru decenii, demonstrând în final că acesta se poate transforma și în Paradis….

Textul le prilejuieşte actorilor întâlnirea cu partituri comice savuroase. Personajul pitoresc al piesei este Soacra aspră si cârcotașă, rol jucat în distribuția inițială de ILEANA STANA IONESCU, cu verva ei inegalabilă și în care strălucește în prezent, cu nimic mai prejos, RODICA POPESCU BITĂNESCU – ambele actrițe oferind un regal actoricesc de neuitat.

Citește și:

În regia lui Mircea Cornişteanu şi scenografia Clarei Labancz, versiunea de la TNB a piesei MICUL INFERN oferă un spectacol „viu, antrenant, spiritual, care se remarcă prin pitoresc şi atmosferă (un comic permeabil la emoţie), prin fructificarea modern-ironică (…) şi care cucereşte prin ritm, cadenţă, efecte scenice. Ca de obicei, inspirat, Cornişteanu a selectat şi sudat cu măiestrie o echipă excelentă, care dă relief energic situaţiilor şi strălucire ideală „badinajului” - aprecia criticul de teatru Natalia Stancu la data premierei.

În această seară-eveniment, la Sala Studio, evoluează pe scenă unii dintre cei mai apreciaţi actori ai trupei TNB: Rodica Popescu-Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea, pentru a vă convinge, o dată în plus, de actualitatea şi savoarea piesei lui Mircea Ştefănescu.

Citește și:

Ultimele locuri disponibile pot fi procurate de la Casa de bilete a TNB, precum şi online, pe bilet.ro .

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.