Setari Cookie-uri

Ras Al Khaimah este pregatit pentru cel mai important semimaraton din regiune ce va avea loc pe 24 februarie 2024

Organizat sub patronajul Alteței Sale Sheikh Saud bin Saqr Al Qasimi, membru al Consiliului Suprem al UAE și conducătorul emiratului Ras Al Khaimah, al 17-lea Semimaraton din destinație va avea loc sâmbătă, 24 februarie 2024. Aceasta ediție a competiției se va organiza pe o rută nouă din Insula Al Marjan și va găzduind pentru prima dată și o cursă de 10 km pe șosea.

Semimaratonul RAK va aduce în prim-plan mulți atleți de top din lume în cursa principală de 21,1 km, alături de mii de alergători care se vor alătura în cursele asociate de 10 sau 2 km. Va fi prima dată când Semimaratonul RAK va oferi o cursă de 10 km, o distanță considerată în general a fi pasul perfect pentru cei care doresc să se pregătească pentru semimaraton.

În 2024, cursa va avea o rută nouă, cu startul și finișul pe Insula Al Marjan, un grup unic de patru insule artificiale în formă de corali, cu o infrastructură excelentă.

Raki Phillips, Director Executiv al Autorității pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah, a declarat: "Suntem foarte încântați să anunțăm noua dată pentru iconicul Semimaraton RAK. De la lansarea sa acum 17 ani, evenimentul și-a creat propria sa reputație pe scena globală a competițiilor, îndreptând reflectoarele sportive asupra emiratului Ras Al Khaimah și atrăgând spectatori și concurenți de toate nivelurile. Cursa anuală continuă să producă campioni de clasă mondială, aducând în același timp împreună comunitatea locală și internațională."

Citește și:

Semimaratonul RAK atrage deja atenția atleților de clasă mondială dornici să-și testeze abilitățile în condiții ideale de cursă, ca pregătire pentru Maratonul din Londra și Jocurile Olimpice de la Paris. La începutul lui 2023 a avut loc o dublă victorie kenyană în cel de-al 16-lea Semimaraton Ras Al Khaimah, cu Bernard Koech câștigând titlul de elită la bărbați și Hellen Obiri la cursa feminină, în 58:45 și, respectiv, 1:05:05.

"Suntem onorați să organizăm Semimaratonului RAK, unul dintre cele mai proeminente evenimente sportive și sociale din UAE", a declarat Peter Connerton, Director General al Pace Events și Director al Semimaratonului din Ras Al Khaimah. "Prin introducerea unei Curse de 10 km în program, precum și a opțiunii pentru echipe, prin Challenge-ul Corporativ, ne propunem să facem ziua cursei mai bună ca niciodată și în același timp să atragem cei mai buni alergători de distanță din lume."

Citește și:

Înregistrarea pentru evenimentul anual cu trei curse este acum deschisă pe rakcalendar.ae

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.