Setari Cookie-uri

Câte calorii au ardeii umpluți? Este acest preparat indicat la dietă?

Mulți dintre noi adoră gustul sățios al ardeilor umpluți, reprezentând chiar un fel de mâncare destul de ușor de realizat. Dar câte calorii are un ardei umplut? Reprezintă o alegere bună când ne dorim să ne menținem silutea? Este sănătos să mâncăm ardei umpluți? Iată câteva din întrebările al căror răspunsuri le veți găsi în acest articol.

Câte calorii are un ardei umplu?

Ne-am hotărât să vă oferim informațiile calorice pentru un ardei umplut și nu la 100 de grame, pentru că, să fim sinceri, câți dintre noi reușesc să își cântărească farfuria?

Un ardei umplu de dimensiuni medii și gătit după rețeta tradițională prezintă în jur de 150-200 de calorii.

Ardeii umpluți sunt o alegere bună atunci când ții dietă?

Dacă îți doreșți să îți păstrezi silueta sau chiar ti-ai propus să mai dai jos din kilogramele în plus, atunci ardeii umpluți reprezintă o alegere potrivită pentru dorințele tale.

Atenție însă, dacă vei asocia cereale (pâine, mămăligă etc.), atunci numărul de calorii va crește considerabil.

De ce sunt ardeii umpluți aliați ai dietei? În primul rând pentru că au un conținut ridicat de fibre (din ardei) și un conținut ridicat în proteine (din carne), ceea ce ajută la prevenirea unui spike glicemic.

Citește și:

calorii ardei umpluti Foto: Elena Shashkina/ shutterstock.com

Cu alte cuvinte, deși sunt foarte sățioși, ardeii umpluți nu cresc glicemia.

Apoi, acest fel de mâncare este foarte sățios. Mănânci acum 1-2 ardei și deja câteva ore nu îți va mai fi foame, putând apoi să iei o gustare moderată ca și calorii.

Mai mult decât atât, ardeii umpluți sunt destul de bogați în nutrienți de care organismul nostru are nevoie.

Care este conținutul nutrițional, în medie, al ardeilor umpluți și ce vitamine, minerale și alți nutrienți sănătoși conțin?

Ardeii umpluți sunt o alegere bună, nutritivă și adesea oferă o gamă variată de nutrienți esențiali. În mod obișnuit, conținutul nutrițional al ardeilor umpluți poate include:

  • Proteine: Acestea pot proveni din sursele de proteină utilizate în umplutură, precum carne, leguminoase, ciuperci sau brânză.
  • Fibre: Ardeii, în sine, sunt o sursă bună de fibre, care ajută la menținerea unei funcții digestive sănătoase.
  • Vitamina C: Ardeii sunt bogați în vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la sănătatea pielii.
  • Vitamina A: Pot conține și cantități semnificative de vitamina A, esențială pentru sănătatea vederii și funcțiile sistemului imunitar.
  • Vitamine din complexul B: Acestea pot fi prezente în umplutură, în special în funcție de ingrediente, și sunt importante pentru metabolismul celular și funcționarea sistemului nervos.
  • Minerale: Ardeii umpluți pot oferi minerale precum potasiu, fier și calciu, care sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, a sângelui și a sistemului nervos.

Este sănătos să consumi ardei umpluți?

În general, consumul de ardei umpluți este bun pentru sănătate, pentru că ardeii sunt plini de fibre și vitamine, iar carnea aduce un aport nutritiv important, alături de alte legume sau orez care se pot adăuga (morcovi, ceapă, roșii, orez, pătrunjel, ciuperci etc.).

Citește și:

Cu toate aceste, unele preparate în care s-au călit legume sau s-au folosit ingrediente prăjite nu mai sunt la fel de sănătoase, chiar dacă sunt mai aromate și pot fi considerate puțin mai gustoase.

Ca și sfat, utilizați cât mai mlte legume alături de carne atunci când preparați ardei umpluți și va bucurați de mai multă sănătate. De asemenea, puteți opta pentru carne mai slabă sau mixt de carne (de exemplu carne de curcan cu carne de pasăre sau carne slabă de porc).

Sursa foto articol: Esin Deniz/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.