Setari Cookie-uri

Cand iubirea rupe orice bariera: 10 ecranizari memorabile ale romanelor de dragoste

Filme romantice bazate pe cele mai frumoase povesti de dragoste care m-au marcat si m-au facut sa privesc cu totul altfel ce inseamna iubire si suflete pereche.

5. The Great Gatsby

“Oricat de intense ar fi vibratia sau prospetimea realitatii, ea nu se poate masura cu ce este in stare un om sa inchida in adancul sufletului sau.”

Mintea plina de imaginatie a scenaristului si regizorului Baz Luhrmann a transformat filmul Marele Gatsby intr-un spectacol stralucitor, hipnotizant, in care se oglindeste perfect epoca petrecerilor din perioada jazz-ului descrisa atat de frumos in cartea lui F. Scott Fitzgerald. Nu cred ca exista niciun actor care sa fii putut interpreta atat de bine rolul lui Jay Gatsby, precum a facut-o Leonardo DiCaprio. O poveste tragica dar, in acelasi timp, superba in care dragostea nu poate sa triumfe sub sabia superficialitatii si a bogatiei. Daisy Buchanan se numara in continuare printre personajele feminine pe care le-am detestat cel mai tare.

6. Wuthering Heights

Citește și:

“Nu stiu din ce sunt plamadite sufletele noastre, dar stiu ca al meu si al lui sunt la fel.”

Cand ma gandesc La Rascruce de vanturi primul lucru care imi vine in minte este Heathcliff, un personaj pe care iubesti sa-l urasti si urasti sa-l iubesti. Ecranizarea propusa de mine este cea din 2009, in care rolul controversatului Heathcliff este interpretat de febletea mea Tom Hardy. Un film tensionat si intunecat care descrie perfect atmosfera din carte. O poveste de dragoste si ura care trece dincolo de moarte, care te marcheaza si iti ramane intiparita in minte si in suflet mult timp dupa ce vezi filmul.

7. One Day

“Indiferent ce se intampla maine, am avut ziua de astazi. Mi-o voi aminti mereu.”

Un film in care, trebuie sa recunosc, m-am regasit intr-o anumita masura si care se numara printre filmele de dragoste pe care imi place sa le revad cu placere. Filmul One Day este realizat dupa cartea de succes cu acelasi nume scrisa de David Nicholls, iar actiunea se desfasoara pe parcursul a 20 de ani. Emma (Anne Hathaway) si Dexter (Jim Sturgess) se cunosc in ziua in care amandoi absolvisera facultatea, iar intre ei se naste o frumoasa relatie de prietenie. Sau poate mai mult…Cu fiecare an pe data de 15 iulie, vedem cum evolueaza vietile lor, cum isi cauta drumul in viata si cum se transforma sentimentele lor de la an la an.

Citește și:

8. Gone with the Wind

“Daca el m-a uitat, il voi face sa-si aminteasca de mine. Il voi face sa ma doreasca din nou.”

Ecranizarea romanului cu acelasi nume scris de Margaret Mitchell a schimbat istoria cinematografiei castigand 9 premii Oscar. Un film pe care l-am vazut prima oara in copilarie alaturi de mama si sora mea, fara sa inteleg cu adevarat profunzimea povestii, insa imaginile mi-au ramas mult timp intiparite in minte. Cand l-am revazut pentru a doua oara m-a cucerit definitiv. Actiunea acestui film clasic spune povestea iubirii dintre Scarlett O’Hara si Rhett Butler din timpul Razboiului Civil din America. Povestea unei femei extraordinar de frumoasa, curajoasa, ambitioasa dar egoista, care nu vrea sa-si recunoasca sentimentele fata de barbatul pe care-l iubeste. “Pana la urma….este si maine o zi.” ramane in continuare una dintre cele mai cunoscute replici din istoria cinematografiei.

Citește și:

9. Silver Linings Playbook

“Singura cale prin care m-ai putut intrece in nebunie a fost sa faci un gest nebun. Iti multumesc. Te iubesc. Am stiut din clipa in care te-am intalnit.”

Nu mi s-a intamplat foarte des sa vad un film si sa-mi doresc sa-l revad imediat insa, asa am patit dupa ce am vizionat Silver Lining Playbook. Un film pe care il recomand din tata inima, care iti pune in fata o oglinda din fata careia nu te poti sustrage si ramai sa privesti lung in sufletul tau. Filmul propune tema nebuniei in doi si aspectele ce tin de normalitate. Cine decide ce este normal si ce nu?

10. Anna Karenina

“Cunoscandu-ti sotia, pe care o iubesti, vei cunoaste mai bine toate femeile, decat daca vei sti o mie.”

Printre cele mai frumoase filme romantice bazate pe roamane celebre se numara si ecranizarea de succes in viziunea indrazneata a lui Joe Wright. Povestea impresionanata care strabate timpul exploreaza puternic capacitatea imbatabila a omului de a iubi indiferent de consecinte. Frumoasa Anna Karenina (Keira Knightely) are tot ceea ce oricare dintre contemporanii ei si-ar dori, este sotia lui Karenin (Jude Law), un oficial guvernamental de rang inalt, iar statutul sau social este unul la care altii doar pot visa. Cu toate acestea, atunci cand o iubire interzisa se naste, sufletul ei este pentru totdeauna condamnat.

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.