Setari Cookie-uri

Look-ul spune NU!

Cine nu s-a avut niciodata la cutite cu tendintele modei, sa arunce prima cu piatra! Se poarta negru, iar tu stii ca pari o umbra fantomatica daca il porti, se poarta supersize si tu ai deja destule kilograme in plus. Si parul tapat gen anii ’80 ti se pare desprins dintr-o dimensiune paralela, cu-atat mai mult cu cat nu prea merge cu job-ul tau cuminte si traditionalist. Pe de alta parte, nici tu nu esti tocmai "nevinovata" cand vine vorba de comiterea unor gafe flagrante care nu au nicio legatura cu nicio tendinta din lumea asta si tin pur si simplu de anumite intuitii estetice sau de un anume grad de rezerva.

Cine nu s-a avut niciodata la cutite cu tendintele modei, sa arunce prima cu piatra! Se poarta negru, iar tu stii ca pari o umbra fantomatica daca il porti, se poarta supersize si tu ai deja destule kilograme in plus. Si parul tapat gen anii '80 ti se pare desprins dintr-o dimensiune paralela, cu-atat mai mult cu cat nu prea merge cu job-ul tau cuminte si traditionalist. Pe de alta parte, nici tu nu esti tocmai “nevinovata” cand vine vorba de comiterea unor gafe flagrante care nu au nicio legatura cu nicio tendinta din lumea asta si tin pur si simplu de anumite intuitii estetice sau de un anume grad de rezerva.

Spune drept: nu te-ai simtit tentata sau nu ai purtat niciodata sclipici ziua in amiaza mare? Nu te-ai dat cu eye-liner negru putin cam prea mult pentru zorii cei somnorosi si metroul mult prea aglomerat? Nu ai purtat jeansi skinny si un top prea strans in zone-cheie? Nu ai facut niciodata abuz de dantela intr-un outfit care s-ar fi dorit neutru, ca si iesirea la terasa din seara cu pricina? Nimeni nu interzice aceste mici “abateri” insa, atata vreme cat se incadreaza intr-o anumita coerenta vestimentara, dar si intr-un anumit context. Ce ti se pare vulgar sau deplasat poate deveni usor de integrat si chiar placut vizual cu conditia respectarii unor mici conventii.

NU: volanelor si volanaselor

Clar nu daca le porti din abundenta intr-o fusta cu multe straturi la care mai asortezi, in picaj si o bluza posesoare a acelorasi multiple volane orizontale. Excesul acesta era permis cand inca trend-ul gipsy era la mare cautare, ceea ce nu se mai intampla acum, iar senzatia transmisa este cea a unei nostalgii hippie indoielnice. Si nu uita, ideea de “volane peste volane” nu este niciodata rentabila, nici macar pentru un posterior perfect ca dimensiuni. Pont: Poti apela la un outfit romantic, insa opteaza pentru linii verticale sau diagonale care iti lungesc si feminizeaza tinuta, fara a emana niciun exces.

NU: animal print-ului

Sigur ca este in mare voga si sigur ca il poti purta, insa nu uita cuvantul magic: MASURA! Cu cat este mai mic, cu atat va face mai putina dovada de bun-gust si cu atat mai mare vei arata in el. Pont: Daca esti un fan al leopard print-ului, de exemplu, alege sa il porti in versiune mare pentru ca astfel si implicatia valorii sale va fi una valabila. Arata mult mai bogat si mai sofisticat! Si se pliaza chiar si pe o tinuta office, daca il combini cu un sacou simplu, de preferinta de culoare alba.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.