Interviu cu PERSONA: masca unei fete urate si o lansare cu cantec

Interviu cu PERSONA: masca unei fete urate si o lansare cu cantec
Kudika
10 Iunie 2010

Formatia Persona, etichetata ca sound (incorect, dar pe-aproape) in sub-genul Birt-rock-ului, a facut recent rost de sprijinul unei "etichete" germane, labelul EMG, in vederea lansarii unui material discografic. "Suburbia Afterlife" nu este, insa, doar inca un album proiectat pe Hall of Fame-ul rocker-ilor romani, in primul rand pentru ca nu sunt destui artisti ai genului cat sa umple un perete, daramite o sala-ntreaga. Si, in al doilea rand, "Suburbia Afterlife" este albumul de debut al trupei Persona, ca atare va avea parte de un eveniment de lansare inedit: baietii vor concerta in Clubul Taranului, sambata de la ora 22:00.

Sper ca nu veti sta pe ganduri cand vine vorba de asa o degustare de muzica buna, dar, in caz ca mai vreti detalii ca sa bateti palma, iata un interviu luat chitaristului Cristian, pe numele lui de scena Joy - un tip cat se poate de articulat si, basca, amuzant, care mi-a spus pe sleau cum sta treaba cu formatia, cu starea muzicii in Romania, si cu "rautatea" inerenta rocker-ului.

Interviu cu Joy de la PERSONA, realizat de Ioanina

3. Cine e fanul Ingmar Bergman si/sau al psihologiei Jung-iene care a botezat trupa? Si, presupunand ca n-a fost un botez “la plezneala”, care e legatura intre “persona” (masca aratata lumii) si muzica formatiei voastre?

Din cate stiu, nici unul dintre noi nu suntem neaparat fani Ingmar Bergman sau fini connoisseur-i ai psihologiei Jung-iene. Intr-adevar, numele a fost luat dupa filmul regizorului suedez, dar fara a avea vreo legatura directa cu acesta. Revenind la nume, e destul de simplu - cred ca toata lumea utilizeaza si abuzeaza un numar mai mare sau mai mic de masti, involuntar poate, dar inevitabil – in functie de diferite situatii la care esti expus, fara a presupune asta fatarnicice neaparat. Exista persona de job, unde trebuie sa zambesti si sa pari sigur pe tine (gotta earn a living, nu?), persona de intalnit parintii ei (evident trebuie sa pari baiat cuminte, nu?), persona de socializing (trebuie sa fii cool neaparat ca sa apuci sa folosesti si persona de intalnit parintii), etc, etc. Important e sa nu uitam de anima, de suflet si cum mai bine decat prin muzica se ajunge la sensibilizarea sufletului. Si-am legat numele si cu muzica.  Evident, nimic din ce am expus aici nu a fost analizat la momentul alegerii numelui si fiecare dintre noi va da alt raspuns la intrebarea asta.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri