Setari Cookie-uri

Cum am schimbat în bine povestea blugilor mei negri prea decolorați

Fiecare dintre noi are cel puțin o pereche de blugi negri, care, inevitabil, ajung și printre favoriții noștri – nimic nou până acum! Problema răsare când, accidental sau în timp, de la prea multe purtări, blugii noștri își modifică aspectul, capătă o culoare fadă, se decolorează spre gri și numai blugii preferați nu mai rămân. Dar îi iubim prea mult ca să îi trimitem pe calea pierzaniei. Noroc că există soluții, și încă atât de bune, că blugii tăi vor arăta la fel de bine ca la începutul relației voastre de iubire!

Blugii mei negri au devenit rapid preferații mei. I-am luat acum o vară jumătate de la Bershka și de atunci au fost perfecți: dintr-un denim diferit, mult calitativ față de al blugilor obișnuiți, catifelat și totuși foarte rezistent, se mulează pe corp cu naturalețe, avantajând fiecare linie importantă.
Au și costat ceva mai mult decât o pereche de jeanși obișnuiți de la același brand. De asemenea, sunt suficient de lungi, iar acest lucru e mai mult decât util pentru o persoană înaltă și cu picioare lungi ca mine. Sunt jeanși tip skinny, deci se mulează pe picioare până la glezne și mă simt excelent în ei. Ca să nu o mai lungesc cu lauda despre ei, au toate motivele să fie în garderoba mea la loc de cinste!

Dar recent a început și drama legată de ei, acum câteva luni, când am fost nevoită să mă mut. Așa că în noua casă îi aveam pe mine când m-am pus să curăț ceva temporar și, de la soluțiile de curățare, probabil cu clor, nu știu cum am reușit, dar m-am șters pe lateralul unui picior, undeva în dreptul genunchiului, de o suprafață pe care pusesem astfel de soluții de curățare. Și așa au apărut niște pete albe pe blugii mei negri, locuri unde denimul s-a decolorat aproape complet, în contrast cu restul materialului negru (vezi în foto de mai jos - primul colaj). Urât, urât! :(

Citește și:

De la acest mic accident până la a lăsa blugii mei să zacă într-un colț cu haine pe care nu le mai port, dar pe care nu mă îndur să le arunc sau să le dau prea curând, pentru că am amintiri prea frumoase legate de ele, nu a mai fost decât un pas. Și de fiecare dată când îi vedeam, îmi aminteam de incident și mă întristam. Ba chiar observam că se estompase, și în rest, din culoarea denimului destul de mult. Blugii mei, perfecți pentru mine, piesă de bază în atâtea ținute, s-au dus… zac inutili de luni de zile. Ce să fac cu ei? Cum să îi readuc la viață? Cum să le schimb povestea?

Soluția a venit fără să mă aștept, de unde n-aș fi crezut. Urmărind site-uri după site-uri, ca o împătimită declarată ce sunt a cumpărăturilor online, am dat peste acest magazin online cu… vopsea pentru haine, ba mai mult, cu o categorie de astfel de produs foarte interesantă: vopsea specială pentru denim/blugi, cu utilizare în mașina de spălat rufe. De aici până la a mă duce instant gândul la blugii mei preferați, decolorați – un singur pas!

Citește și:

vopsea de haine cu utilizare în mașina de spălat rufe Dylon Wash & Dye review

Vezi mai multe detalii

ATENȚIE! Ceva foarte IMPORTANT! Această vopsea de haine cu utilizare în mașina de spălat rufe nu poate fi utilizată decât în mașini de splat rufe automate cu încărcare frontală! Și nu vopsi mai mult de jumătate din încărcarea maxim posibilă a mașinii tale de spălat, chiar dacă ai suficiente plicuri de astfel de vopsea textilă pentru asta, conform cantității de rufe de vopsit, pentru că o aglomerare în cuvă poate avea drept efect rezultate cu vopsire neuniformă pe hainele tale. Citește mai multe informații despre utilizarea acestei vopsele textile cu utilizare în mașina de spălat rufe Dylon Wash & Dye, ca să stai liniștit(ă) că iese totul cum trebuie și vei avea rezultate perfecte!

Am setat apoi un ciclu normal de spălare bumbac la 40°C, de minimum 60 de minute, tot conform instrucțiunilor de pe pachet și de pe site. Nu am adăugat detergent, vă spun mai jos de ce. ;) După această primă spălare, blugii mei arătau foarte bine și dispăruseră și petele decolorate din locul unde atinsesem soluție cu clor.

Citește și:

vopsea textilă cu utilizare în mașina de spălat rufe Dylon Wash & Dye review cu foto Vezi alte detalii despre vopsea

După această tură de primă spălare cu vopsire, am adăugat detergent și am pornit un nou ciclu de spălare bumbac la la 40°C, pentru a înlătura orice exces de vopsea de pe blugi. La final, am scos blugii și i-am lăsat la uscat feriți de lumina puternică a soarelui. Apoi, tot conform instrucțiunilor de care mai menționam mai sus, am pornit un ciclu de spălare nou, scurt, cu mașina de spălat goală și cu puțin detergent, pentru a curăța și a elimina și din cuva mașinii de spălat orice exces de vopsea.

Recunosc că eu am avut câteva rețineri în legătură cu această vopsea de haine cu utilizare în mașina de spălat rufe: mă gândeam că poate va dăuna mașinii de spălat și va afecta din piesele ei ori cel puțin la nivel de cuvă. Însă peste tot unde am citit și m-am informat în avans despre această vopsea, am văzut că nu afectează nici mașina de spălat și nici spălările ulterioare în interiorul acesteia.

Citește și:

Toate emoțiile și toată această procedură au meritat însă din plin: mi-au redat blugii mei preferați și vopseaua chiar a acoperit și petele de la decolorare, redându-le aspectul catifelat pe care blugii îl aveau și înainte (vezi în foto de mai jos).

vopsea textilă cu utilizare în mașina de spălat rufe Dylon review cu fotoVezi aici mai multe detalii despre vopseaua Dylon

Cum este vopseaua textilă cu spălare și vopsire în mașina de spălat rufe Dylon Wash & Dye?

Abia după deschiderea pachețelului de vopsea textilă Dylon Wash & Dye vei înțelege întregul concept în jurul căruia se învârte acest produs: formula sa unică este aceea care permite spălarea și vopsirea în același timp a unui articol textil. Adică acest tip de vopsea textilă conține și detergent, care spală totodată, în timp ce vopsește, articolul tău. Și prin acest lucru se diferențiază acest produs de alte vopsele textile, inclusiv de cele de la Dylon (chiar și de cealaltă vopsea textilă Dylon cu utilizare în mașina de spălat, dar care nu conține detergent – cum este cea din imagini, pe care am luat-o pentru vopsirea blugilor din denim închis la culoare).

Citește și:

De la deschiderea pachetului, vei observa că vopseaua aceasta are textură și aspect de detergent pudră, granulat destul de fin, printre care vei observa și particulele fine de vopsea textilă neagră – ceea ce conferă și o culoare de gri petrol (vezi foto mai sus cu conținutul plicului). Are chiar miros de detergent. Ba mai mult, pe ambalaj am citit că este produsă de Henkel, marele producător de detergenți. Este și ceea ce m-a convins în final să folosesc cu încredere produsul, chiar și în mașina de spălat rufe, deși aveam rețineri inițial, după cum spuneam mai sus. Sigla Henkel pe produs a contat aici – mi-a oferit în acest mod un soi de garanție în plus.

Un plic conține 350 de grame de vopsea textilă Dylon Wash & Dye cu utilizare în mașina de spălat rufe, suficient cât să vopsească până la două perechi de blugi.

Citește și:

Vopseaua textilă Dylon vine în mai multe variante – inclusiv pentru vopsire manuală, la plic sau la borcănel, de aplicat cu pensula – și în unele nuanțe fenomenale, de la turcoazuri, bordo, până la galben de tip goldfish ori nuanțe metalice etc. De curând, am văzut că a apărut și vopsea Dylon pentru pantofi și alte articole din piele, chiar și din piele întoarsă.

Prețul unor astfel de vopsele pentru haine este foarte bun, accesibil, pentru ce fac (vezi aici prețul actual), dat fiind că îți redau hainele preferate înapoi, după ce ți-ai pierdut orice speranță. Și fără prea mari eforturi ori timp investit. Practic, la vopseaua textilă Dylon cu utilizare în mașina de spălat rufe nu prea ai de făcut mare lucru: decât să pui articolul textil în cuva mașinii de spălat, să presari vopseaua peste, să setezi programul de spălare adecvat și… gata, ți-ai recăpătat blugii preferați! :)

Iar utilizarea unor astfel de vopseluri implică și o grijă pentru mediul înconjurător, încadrându-se perfect în treaba asta eco-friendly de care vă povesteam zilele trecute: îți speli hainele decolorate și le vopsești în același timp, în loc să le arunci. Yuuu-huuu!

Concluzii personale după utilizarea de vopsea textilă cu detergent Dylon Wash & Dry

Singurul meu regret acum, după ce am folosit vopseaua textilă Dylon Wash & Dry cu detergent, pentru utilizare în mașina de spălat rufe, este că nu am descoperit-o mult mai devreme, să nu îmi mai fac atâtea gânduri că gata, s-a zis cu blugii mei negri preferați! Pentru că nu, nu i-am pierdut, ci i-am regăsit – e ca și cum mi i-aș fi cumpărat din nou!

Nu am ce spune decât de la foarte bine în sus despre vopseaua de haine cu utilizare în mașina de spălat rufe Dylon Wash & Dry cu detergent. Adică la un astfel de raport calitate-preț atât de bun, cu așa rezultate vizibile și, mai ales, cu bucurie pe deplin, nu ai cum să ratezi șansa! Și nu vei avea ce reproșa acestei vopsele! Praful acesta magic cu vopsea mi-a readus bucuria blugilor favoriți înapoi! Așadar, este vorba de un plic de vopsea textilă plin cu bucurie înainte de toate, la niște costuri destul de mici.

Eu cu siguranță nu limitez experiența aceasta aici! Voi mai testa vopsele textile Dylon; am și alte perechi de blugi, dar și haine cu povești frumoase care nu merită oprite aici! ;) Rezultatele poveștii mele cu această vopsea vorbesc de la sine, în pozele de mai sus.

Recomand vopseaua textilă Dylon Wash & Dry: nu am întâmpinat nicio problemă folosind-o și nu a fost nici un fel de risc nici pentru blugii vopsiți, nici pentru mașina de spălat în care am utilizat-o! Deci go cu ea… fără grijă! Salvează-ți hainele, nu le arunca!

Surse foto: din arhiva personală

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.