Setari Cookie-uri

Florin Zamfirescu, drumul către succes: am dat admitere la facultate dormind în cimitirul Bellu noaptea,..

Florin Zamfirescu, marele actor român, a vorbit despre drumul său către succes, dar și cum a dormit în cimitir, înainte de admiterea la facultate.

Florin Zamfirescu, cunoscut actor român, a dezvăluit detalii impresionante despre începuturile sale în cariera de actor în cadrul podcastului „Altceva” moderat de Adrian Artene. În cadrul emisiunii, el a relatat o întâmplare din tinerețea sa, atunci când a ajuns să doarmă pe o bancă în cimitirul Bellu înainte de admiterea la facultatea de teatru.

„Ce m-a îndemnat spre această meserie, în afară de mama, este că am citit o carte de la bibliotecă, scrisă de Ion Manolescu, artistul poporului. Eu am dat admitere la facultate dormind în cimitirul Bellu noaptea, pe băncuța de la mormântul lui Ion Manolescu. N-aveam unde să dorm. Intram în Bellu, rămâneam, se făcea noapte și era o băncuță acolo. Eu dormeam că dimineața mă duceam la admitere, la examen”, a spus Florin Zamfirescu, în podcastul moderat de Adrian Artene.

Citește și:

Actorul a menționat că a citit o carte scrisă de Ion Manolescu, artistul poporului, și a fost profund inspirat de aceasta. De asemenea, a dezvăluit că a dat admiterea la facultatea de teatru și a fost în București, dar nu a știut că exista o opțiune de cazare în căminul facultății pentru cei care se prezintă la examen. Fără un loc unde să stea, Florin Zamfirescu a dormit pe o bancă în cimitirul Bellu, în fața mormântului lui Ion Manolescu, pe care îl aprecia enorm. El a adormit acolo și apoi s-a prezentat la examenul de admitere.

„În perioada aceea, nu am nimerit căminul. Când se dădea admitere, în anul 1967 când am dat eu, se oferea un pat la un cămin. Eu nu am știut să întreb, nu am știut, am rămas în București și m-am întrebat ce mă fac. M-am dus la cimitirul Bellu și am găsit mormintele actorilor și era Ion Manolescu. Îi știam toate rolurile, tot, tot, tot și avea o băncuță. Era cald, vară, frumos și am dormit pe băncuța aceea” , a mai spus marele actor.

Citește și:

Florin Zamfirescu a fost apoi admis la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie Ion Luca Caragiale din București, unde a absolvit în 1971. Cariera sa în lumea teatrului și a filmului a fost ulterior impresionantă, jucând în numeroase piese de teatru și filme și implicându-se în diverse proiecte de regie și învățământ.

Sursă foto: onkelglocke/ Pixabey

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.