Setari Cookie-uri

Dubai, orașul numărul 1 pentru relocare

În 2020, în perioada de vârf a pandemiei COVID-19, s-a observat o creștere a numărului de căutări pentru mutarea în străinătate din partea persoanelor care doreau să își schimbe viața la scară mare și să facă saltul de a trăi și de a lucra într-o țară complet nouă.

În ultimele trei decenii s-a înregistrat o creștere constantă a migrației internaționale, iar cele mai recente statistici arată că în 2020 se estima că 281 de milioane de persoane vor trăi într-o altă țară decât cea în care s-au născut, cu 128 de milioane mai mult decât în 1990 și echivalentul a 3,6% din populația lumii (World Migration Report).

Remitly a analizat volumele de căutări pe Google pentru sintagma "move to [oraș]" pentru 164 de țări din întreaga lume și a creat un clasament general bazat în întregime pe numărul de țări care preferă o mutare într-un anumit oraș în detrimentul tuturor celorlalte.

Dar care sunt cele mai populare orașe pentru persoanele care doresc să se stabilească în străinătate? Sunt perspectivele de angajare și salariile generoase mai importante pentru oameni decât vremea caldă garantată sau o infrastructură solidă și în creștere? Iată ce am aflat...

Citește și:

De departe, preferatul țărilor și orașelor analizate a fost însoritul Dubai, care s-a aflat în fruntea listelor de dorințe ale unui număr incredibil de 60 de țări, inclusiv Canada, Regatul Unit și SUA.

Cunoscut pentru arhitectura sa ultramodernă, scena vieții de noapte plină, soarele pe tot parcursul anului și oportunitățile de angajare abundente, Dubaiul este văzut în mod clar în întreaga lume ca un loc incredibil de dorit pentru a trăi, populația sa crescând cu aproape 100.000 de locuitori în perioada de 12 luni dintre 2022 și 2023. Pentru oricine își dorește un nou început într-un oraș nou, unde este ușor să se întâlnească și să își facă prieteni din toate colțurile lumii, Dubai pare a fi destinația ideală de relocare.

Citește și:

Cele mai populare orașe pentru europenii care se mută în străinătate

Ați ghicit, Dubai este, de asemenea, alegerea numărul unu atunci când ne concentrăm doar pe cei care caută în Europa, fiind în fruntea listei pentru 14 țări de pe continent. Bruxelles, capitala Belgiei și centrul administrativ al Uniunii Europene, a fost destinația preferată de alte patru țări europene, la fel ca și metropola întinzându-se Londra.

Cum a făcut Remitly cercetarea

Datele de căutare Google (căutând în toate limbile) au fost utilizate pentru a stabili volumul anual de căutări (octombrie 2022 - septembrie 2023) în 164 de țări* pentru termenul "move to [oraș]". Cea mai căutată locație a fost folosită ca destinație de top pentru țara respectivă, iar clasamentul general a fost creat prin însumarea numărului de ori în care fiecare oraș a apărut ca fiind alegerea numărul unu a unei alte țări.

Citește și:

Datele sunt corecte din octombrie 2023.

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.