Setari Cookie-uri

Litoralul turcesc de la Marea Neagră inclus pe lista Celor mai bune locații de vizitat în 2024 întocmită de CNN

Regiunea Mării Negre a Turciei mărginește marea cu un șir de versanți înalți. Turiștii pot găsi acolo o bogată moștenire culturală, frumuseți naturale și pot face divere activități pe una din cele mai pitorești rute din Turcia.

Regiunea de coastă a Turciei de la Marea Neagră a fost inclusă în rândul celor mai bune locuri de vizitat în 2024 de CNN Travel. Lista este publicată anual și prezintă diferite locații adresate pasionaților de călătorii. În nordul Turciei, regiunea Mării Negre a fost apreciată din mai multe puncte de vedere: geografic, climatic, istoric, pentru rutele ascunse sau ceaiul delicios.

Un traseu istoric în Turcia

Regiunea Mării Negre a Turciei mărginește marea cu un șir de versanți înalți. Turiștii pot găsi acolo o bogată moștenire culturală, frumuseți naturale și pot face divere activități pe una din cele mai pitorești rute din Turcia.

O excursie de-a lungul regiunii oferă oportunitatea de a explora fortificațiile antice, plajele și satele de pescari de lângă port. Este un traseu ideal pentru pasionații de ciclism. Marea Neagră atrage și iubitorii de aventură cu pădurile sale, cascadele și platourile pe care se pot practica diverse sporturi de aventură precum rafting, trekking și alpinism.

Citește și:

Zona are totodată mai multe destinații istorice, printre care:

  • Mănăstirea Sümela, fondată în Trabzon în secolul al IV-lea și închinată Fecioarei Maria;

  • Castelul Zil din Rize, la 750 de metri deasupra nivelului mării;

  • Muzeul Naval Bandırma (Bandırma Gemi Müzesi) din Samsun;

  • Orașul Luptei Naționale;

  • Capul Yason din Ordu, originea Legendei Altınpost.

Zona atrage atenția cu platourile sale acoperite de nori și viața satului. Regiunea Mării Negre este de asemenea renumită pentru orașele sale mici și fermecătoare:

Aventura culinară la Marea Neagră

Clima ploioasă și solul fertil din regiunea Mării Negre au contribuit la cultura culinară a zonei. Produsele cultivate în regiune, inclusiv varza kale, porumbul și magul, se numără printre elementele fundamentale ale bucătăriei Mării Negre. Regiunea Mării Negre este renumită și pentru producția de ceai și alune. Cele mai gustoase alune din Turcia sunt cultivate în Ordu și Giresun, în timp ce Rize găzduiește 60% din plantațiile de ceai din Turcia.

Ceaiul turcesc este mult mai mult decât o simplă băutură. Este o parte inseparabilă a stilului de viață local, adânc înrădăcinată în cultura turcă. Băutura este cea mai populară componentă a micului dejun și cel mai consumat tip de băutură în Turcia.

Citește și:

Peștele, în special faimoasele hamsii de la Marea Neagră, sunt un pilon central de-a lungul coastei Mării Negre. Peștii de dimensiuni mici sunt folosiți pentru specialități locale, cum ar fi:

  • (hamsi kușu), un fel de mâncare din hamsii prăjițe;

  • Pilaf cu hamsii (hamsili pilav);

  • Pide (pâinea turcească umplută cu diferite ingrediente) - foarte populară în regiunile Mării Negre;

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.