Setari Cookie-uri

Subiecte care ne dor - dezechilibrele hormonale și consecințele lor

În decursul vieții, femeile trec prin schimbări semnificative și delicate. Fiecare etapă aduce cu sine noi provocări, cărora noi, femeile, trebuie să le facem față. Cum reușim? Fiecare dintre noi e datoare să aibă grijă de ea însăși, urmând un stil de viață corect, cerând ajutor specializat, după caz și, mai ales, iubindu-se.

Menopauza... călătoria spre o nouă etapă din viața femeii

Menopauza, una dintre schimbările prin care trece femeia în timpul vieții sale, reprezintă o etapă naturală din viața oricărei femei. Ea este caracterizată de încetarea treptată a ciclului menstrual și de scăderea nivelului de hormoni estrogeni. Această tranziție apare în jurul vârstei de 50 de ani și aduce schimbări în sănătatea intimă a femeilor, precum uscăciunea vaginală și pierderea elasticității țesuturilor din zona vaginală și perineală.

Menopauza se poate însă declanșa și în urma intervențiilor chirurgicale de eliminare a uterului sau ovarelor sau poate fi indusă medicamentos pentru a diminua riscul recidivelor de cancer, ca urmare a chimioterapiei sau pentru tratarea unor afecțiuni precum endometrioza. Oricare ar fi motivul, viața femeii se schimbă și trebuie acționat cu blândețe.

Citește și:

Ce modificări apar în viața femeii, odată cu instalarea menopauzei?

În această etapă a vieții femeii, dezechilibrele hormonale produc o serie de modificări interne precum uscăciunea vaginală și modificarea pH-ului. Concret? Cu cât acesta devine mai alcalin, cu atât mai mult crește riscul de micoze sau infecții bacteriene și, implicit, creează disconfort.

Odată cu apariția menopauzei, scade semnificativ secreția hormonilor de tip estrogeni. În acest context, mucoasa vaginală nu mai este hrănită corespunzător și apare atrofia vaginală, care este progresivă. Atrofia mucoasei vaginale este asociată cu o senzație de arsură, de mâncărime și, în general, de disconfort vaginal. Da, menopauza este o etapă naturală, dar asta nu înseamnă că trebuie să te obișnuiești cu disconfortul. Discuțiile deschise cu medicul tău pot aduce soluții personalizate, iar un stil de viață sănătos poate contribui la menținerea confortului tău în această perioadă.", explică Cătălin Haiduc, medic-primar obstetrică-ginecologie.

Citește și:

Unele femei trec prin menopauză cu ușurință, fără simptome (prea) deranjante. Pentru altele, însă, aceasta reprezintă începutul unei perioade dificile atât pe plan fizic, psihologic, cât și de cuplu, cu repercusiuni profunde asupra calității vieții, sexualității și performanței familiei și muncii.

„Le recomand tuturor pacientelor care, aflate la menopauză, sesizează uscăciune vaginală sau disconfort la nivelul vaginului sau disconfort în timpul actului sexual, să ceară sfatul medicului. Există remedii pentru fiecare dintre aceste simptome.”, punctează medicul.

Ce poți face?

Dacă vrei să îți păstrezi echilibrul florei vaginale, ginecologii recomandă o îngrijirea intimă mai atentă, cu produse specifice.

Citește și:

Ulterior, simptomele de uscăciune vaginală pot fi combătute cu Eva Intima Cremă vaginală MENO-CONTROL pH 4.5, care conține o formulă special creată pentru femeile aflate la menopauză. Având la bază ingrediente precum acidul hialuronic, colagenul, isoflavonele din soia și vitaminele B3, C și E, crema asigură protecție și menține sănătatea zonei intime în timpul menopauzei, oferind pe lângă hidratare și îmbunătățirea flexibilității țesuturilor, reducerea inflamațiilor și ameliorarea disconfortului produs de acestea.

Un extra pont! Crema vaginală MENO-CONTROL poate fi folosită împreună cu un program susținut de exerciții pelviene, cunoscute sub numele de Kegel. Ce beneficii oferă acest duo? Îmbunătățirea tonusului muscular și rezistența generală a zonei intime. La care se adaugă ameliorarea incontinenței urinare (formele ușoare). Și asta nu e tot! Crema mai poate fi recomandată, de asemenea, în vaginita atrofică (simptomatologie severă) sau ca adjuvant pentru relaxarea vaginală după naștere sau prin intervenție manuală.

Citește și:

Cum acționează și ce beneficii aduce în viața femeii aflate la menopauză?

Prin stimularea hidratării, elasticității și protejării mucoasei vaginale, Eva Intima® Crema vaginală MENO-CONTROL pH 4.5 contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții intime și a stării generale de bine a tuturor femeilor care au pășit în această nouă etapă a vieții lor.

Produsele din gama EVA INTIMA® sunt disponibile online și în farmacii.

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.