Setari Cookie-uri

Aceasta fetita este diferita de restul copiilor. Mesajul mamei te va lasa fara cuvinte

Cuvintele chiar pot rani. Un mesaj sincer de la o mama pentru toti cunoscutii si nu numai.

Aceasta este fetita mea, Louise. Are patru luni, doua picioare si doua manute... si un cromozom in plus. Te rog, cand o vei intalni pe Louise, nu o intreba pe mama ei "Cum se face ca aceasta problema nu a fost gasita in timpul sarcinii?". Au gasit-o problema, dar parintii au luat decizia de a pastra copilul. Sau poate ca nu au gasit problema si au fost surprinsi la nastere. Tineti minte ca mamele de obicei se invinovatesc pentru oricare lucru, asa ca un cromozom in plus... va las pe voi sa va dati seama pe mai departe.

Nu ii spune mamei ei "Este copilul tau indiferent de situatie." Nu Este copilul meu si atat. Acel "indiferent de situatie" este urat si nu vreau sa il aud.

Nu ii spune mamei ei "Este copil cu sindrom Down, asa ca trebuie sa...". NU! Ea este un copil de patru luni, care se intampla sa aiba sindromul Down. Acest lucru nu o defineste.

Citește și:

Nu spune "Copiii cu aceasta problema sunt asa sau fac asta...". Acesti copii pe care tu ii pui direct intr-o categorie au propriul carcater, propriile gusturi, propria viata. Acesti copii sunt la fel de diferiti intre ei asa cum tu esti de vecinul tau.

Stiu ca daca nu ai trecut prin asta, nu stii ce spui cu adevarat... dar cuvintele conteaza. Ele pot alina sau pot rani. Deci, doar gandeste-te inainte, mai ales daca esti o persoana draga pentru acea mama.

De obicei, nu fac statusurile mele de pe Facebook publice. Dar pe acesta il voi face. Il puteti citi si ii puteti da share ca sa vada si restul lumii. Pentru ca in fiecare an exista in Franta 500 de mame cu copii precum fetita mea, care pot avea o zi distrusa de cuvintele unor oameni. Stiu ca nu vreti sa raniti prin ce spuneti... Vreau doar sa fiti mai atenti la ce spuneti.

foto prima pagina: Eleonora_os, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.