Setari Cookie-uri

Varsta de aur a barbatului: la 30 vrea, la 40 nu mai poate

Barbatul, eternul copil

Obisnuiam sa ma uit cu invidie la barbatii din jurul meu. Pe masura ce inainteaza in varsta, arata din ce in ce mai bine. Intre 30 si 40 de ani sunt numai buni de cules si insurat fedeles. Pana atunci, inca sunt in crestere. La noi, procesul de crestere se opreste cam pe la 19, hai 20 de ani cu bataie iar de atunci incepem sa ne facem griji.

Ne numaram ridurile invizibile de pe fata, tragem de pometi pana ajungem sa aratam a chinezoaice si ne intrebam daca sfarcurile noastre se indreapta cu 1 centimetru primejdios mai aproape de buric. In tot acest timp, incep si responsabilitatile.

De la scoli fugim pe tocuri la locul de munca apoi ne intoarcem la cuibusor unde gatim, spalam, frecam, calcam, invatam cu bigudiurile in cap si castravetii pe ochi, de te intrebi cum de nu aveam toate un glob ocular si la ceafa.

La ei nu este asa, in cele mai multe cazuri. Dupa 20 de ani, cei mai multi dintre baieti traiesc o adolescenta intarziata gratie mamelor, iubitelor sau surorilor, bunicilor, in general femeilor de pe langa ei care le ridica povara responsabilitatii domestice de pe umeri.

Citește și:

Astfel, cei mai mult dintre ei sunt deja cu un pas inaintea noastra in competitia pentru implinire. M-a iritat intotdeauna expresia „in spatele fiecarui barbat puternic sta o femeie si mai puternica”. Evident ca sta in spate si nu langa `mnealui, creatorul si competitorul pregatit pentru piata muncii si spatiul public daca muierea din spate coase camasi si fierbe ciorbe in timpul liber.

Prin urmare, spatiul public si oportunitatile sunt ale barbatilor, spatiul privat si obligatiile sunt ale femeilor. In spatiul public, au un locsor cald in masura in care nu supara pe nimeni. Mentalitate de mascul alfa sau strategie de eliminare a competitiei?

foto shutterstock razboinic

Dupa 30 de ani, regulile jocului se schimba putin pentru ei, sau cel putin asa imi lasa mie impresia. Desi pentru barbati, presiunea casatoriei nu este la fel de mare, cu siguranta o resimt si ei. Incep sa mearga mai des la nuntile prietenilor decat in cluburi iar partenera de viata incepe deja sa cotcodaceasca a closca cu chef de impuiere.

Citește și:

Atunci nu le mai ramane de facut decat sa intre in randul lumii si sa-si puna pirostriile. Unde-i dragoste, nu-i tocmeala dar unde nu-i amor, carevasazica facem. Ca merge si asa.

Citese pe Kudika

Ratusca cea urata si personalitatea frumoasa: Cursa pana la altar

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.