feluri de a trai7 miliarde de oameni traind in trei feluri. Unii traiesc in trecut, altii traiesc in prezent. Si a treia categorie, cei care traiesc in viitor. Dar cei mai multi dintre cei 7 miliarde nu intra in nicio categorie. Ei nu traiesc deloc. Doar exista.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Cei mai multi dintre noi avem aceasta incapacitate bine intretinuta de a reusi sa nu locuim prezentul. Nu-l locuim, ci il inlocuim cu trecutul. Avem aceasta impresie pe care memoria si felul ei de a functiona ne-o lasa: era mai bine inainte. Pentru ca ea are acest reflex de a se descotorosi de ce nu ne-a fost prielnic. De a pastra doar ce-a fost bine. Un fel de newsfeed al timpului. Un spatiu unde apar doar momentele glorioase.

A doua categorie, cea mai rara: oamenii ce reusesc in mod cumplit sa locuiasca in prezent, si sa-i supravietuiasca. Sunt cei cu capacitatea pestelui din acvariu. Acesta se ciocneste de geamul acvariului si o ia mereu de la capat ca si cum abia a inceput. Oameni fara memorie si nu neaparat cu perspective. Oameni ce traiesc intr-o paradigm sociala ce le este livrata si nu-si pun mari probleme dincolo de ea.

Si a treia categorie, cei ce privesc tot timpul in perspectiva. Acestia suntem cei mai multi dintre noi. Cei ce mereu asteptam ceva important sa se intample. Mereu avem impresia ca ce e important inca n-a avut loc. Cei care avem nevoie de ceva sa asteptam, ca sa putem sa mergem fericiti mai departe.

Exista aceste feluri de a trece timpul prin viata. Si mai e unul. Omul care nu priveste nici inapoi. Nici in jos, nici in fata. E omul care priveste in sus. E singurul fel in care timpul nu trece.

Parerea lui Radu: Fiecare isi construieste o lume a lui
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: