Setari Cookie-uri

Cum sa ai un somn linistit? Alimentele pe care nu trebuie sa le mananci inainte de culcare

Multe persoane sufera de insomnie, iar stilul de viata este, de cele mai multe ori, de vina pentru aceasta problema. Insa exista cateva alimente care te pot ajuta sa ai un somn linistit, la fel cum sunt si alimente care iti pot perturba odihna.

Se spune ca un pahar cu lapte cald baut inainte de culcare ne poate ajuta sa dormim mai bine. Acest lucru este cat se poate de adevarat. Lactatele contin triptofan, o substanta care induce starea de somn. Alte alimente care contin triptofan sunt nucile, semintele, bananele, mierea, carnea de curcan si ouale.

Pentru a amplifica efectele pozitive ale triptofanului, poti rontai cativa covrigei sau cereale, alimente care contin carbohidrati si care ajuta la relaxare.

Insa nu face exces, deoarece cantitatile mari de alimente consumate inainte de culcare nu te vor trimite pe taramul viselor, ci pe cel al indigestiilor, scrie Adevarul.ro.

In ce priveste lista alimentelor contraindicate atunci cand ai probleme cu somnul, trebuie sa stii ca burgerii si cartofii prajiti nu au efect sedativ, ci din contra.

Alimentele de tip fast-food sunt bogate in grasimi, care, pe langa faptul ca ingrasa, produc tulburari digestive care iti pot intrerupe somnul linistit cu drumuri repetate la toaleta.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Alena Ozerova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.