Capricii culinare

Articole din Capricii culinare in Martie 2015

Ridichi murate: o garnitura simplu de preparat Ridichi murate: o garnitura simplu de preparat 28 Martie 2015 Chiar daca sezonul legumelor murate a trecut, nu inseamna ca nu trebuie sa mai faci muraturi; ba chiar te provocam sa incerci o reteta delicioasa de ridichi murate. Intr-adevar nu este tocmai cea...
Leurda: 10 beneficii si 3 retete savuroase Leurda: 10 beneficii si 3 retete savuroase 28 Martie 2015 Potrivit legendelor, aparitia frunzelor de leurda era asteptata cu nerabdare de ursi pentru a fi consumata ca medicament purificator dupa perioada lunga de hibernare. Leurda este o planta bogata in...
Budinca de ciocolata si migdale cu crema de unt Budinca de ciocolata si migdale cu crema de unt 28 Martie 2015 Reteta realizata de Chef Gabriela Simion . Daca ai avut o zi stresanta la serviciu, sau pur si simplu daca ti s-a facut pofta de ceva dulce, iata o varianta stilata a celebrei budinci de...
Pizza cu blat de conopida Pizza cu blat de conopida 21 Martie 2015 Pizza cu blat de conopida este o alternativa inedita si delicioasa a pizzei clasice. Pe langa gustul apetisant, este o alegere sanatoasa si pentru cele care doresc sa tina o dieta deoarece nu...
Cum sa faci sosul olandez perfect Cum sa faci sosul olandez perfect 21 Martie 2015 Sosul olandez este extrem de cunoscut si folosit in gastronomia occidentala, avand o textura fina si pufoasa, asemanatoare unei maioneze calde. Desi poate parea mai dificil de pregatit, este nevoie...
Direct din India: Pui Tikka Masala Direct din India: Pui Tikka Masala 21 Martie 2015 Daca esti pasionat de bucataria Indiana, probabil ca ai auzit deja de puiul Tikka Masala, un preparat plin arome exotice care te incanta de fiecare data. De ce este atat de faimos acest preparat?...
Piureul de legume: mai bun si mai sanatos Piureul de legume: mai bun si mai sanatos 21 Martie 2015 Poate ca te-ai decis sa tii post sau poate pur si simplu vrei sa eviti carnea si lactatele. Nicio problema! Cremos si hranitor, piureul de legume este foarte bun chiar si daca il mananci gol....
Rulada cu cascaval si carne Rulada cu cascaval si carne 21 Martie 2015 Trebuie totusi sa nu pierdem din vedere faptul ca organismul este destul de slabit dupa perioada de iarna si ca nu este indicat sa il privam de proteinele care se gasesc in carne si lactate. Tocmai...
3 retete cu cuscus: super simple si rapide 3 retete cu cuscus: super simple si rapide 14 Martie 2015 Satioasa, ieftina si sanatoasa, ce poate sa nu iti placa la mancarea de cucus? Pentru incepatori dar si pentru cei putin mai experimentati le recomandam urmatoarele retete cu cucus care vor aduce...
Cornulete cu gem: o mica bucurie culinara Cornulete cu gem: o mica bucurie culinara 14 Martie 2015 Cat de bune sunt cornuletele fragede proaspat scoase din cuptor! Ele sunt dovada faptului ca micile bucurii nu lipsesc din viata noastra; mie cel putin imi smulg un zambet de fiecare data cand le...
Conopida intreaga la cuptor: spectaculos de buna Conopida intreaga la cuptor: spectaculos de buna 14 Martie 2015 Conopida este o leguma cu calitati nutritionale deosebite si un gust foarte placut. Este considerata un aliment-medicament, o sursa importanta de vitamina C si alte substante benefice pentru...
Retete cu urzici: pentru o primavara in forta Retete cu urzici: pentru o primavara in forta 14 Martie 2015 Urzicile sunt extrem de benefice pentru organism, fiind surse de minerale, vitamine si aminoacizi. Dupa o perioada destul de lunga in care a trebuit sa ne luptam cu frigul si anumite afectiuni, o...
Aperitive. 24 de retete delicioase si usor de preparat Aperitive. 24 de retete delicioase si usor de preparat 14 Martie 2015 Produs publicat in 2013 la Sian Books si disponibil pe Elefant.ro Autor: Laura Adamache Pret: 13,93 lei Prezentare  Aparuta la editura Sian Books, Aperitive - 24...
Mucenici muntenesti: ca la mama acasa Mucenici muntenesti: ca la mama acasa 07 Martie 2015 Pe data de 9 martie cand se sarbatoresc cei 40 de Mucenici din calendarul bisericesc, s-a perpetuat traditia de a fierbe sau a coace acesti colacei deliciosi pentru pomenirea celor morti, dar si...
Negresa de post: o prajitura pufoasa si rafinata Negresa de post: o prajitura pufoasa si rafinata 07 Martie 2015 Cine a zis ca nu te poti rasfata cu ceva bun si dulce chiar si in timpul postului? Nu toate placerile culinare ar trebui evitate in aceasta perioada. Pentru a-ti face singura o mica bucurie...
Ciorba de salata: o adevarata tentatie culinara Ciorba de salata: o adevarata tentatie culinara 07 Martie 2015 Ciorba de salata este cunoscuta in special datorita faptului ca in compozitia sa se regasesc si bucatele de afumatura, fie ca este vorba de costita afumata sau de slanina afumata. Daca nu ai gatit...
Retete cu stevie: o sursa excelenta de vitamine Retete cu stevie: o sursa excelenta de vitamine 07 Martie 2015 Stevia este cunoscuta ca un aliment care ajuta la vindecarea organismului si este folosit in cura de detoxifiere de primavara. Mai mult decat atat, aceasta are foarte multe proprietati nutritive,...
Sanda Marin: Carte de bucate. Editia 2012 Sanda Marin: Carte de bucate. Editia 2012 07 Martie 2015 Produs publicat in 2012 la Humanitas si disponibil pe Elefant.ro Autor: Sanda Marin Pret: 35,77 lei Prezentare In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de...

Articole din Capricii culinare in Februarie 2015

Retete de primavara: mancaruri rapide si sanatoase Retete de primavara: mancaruri rapide si sanatoase 28 Februarie 2015 A venit in sfarsit sezonul pe care il asteptam de foarte mult timp si odata cu schimbarile pe care le aduce in natura si in suflete, aduce multe diferente si in felul nostru de a manca si de a...
3 retete cu tofu: o experienta culinara inedita 3 retete cu tofu: o experienta culinara inedita 28 Februarie 2015 Tofu este un ingredient minune care poate fi consumat in orice moment al zilei in combinatie cu alte alimente desigur. Doar pentru ca inca nu stii cum sa il folosesti in preparatele tale nu...
Vezi toate articolele din sectiunea Capricii culinare