Setari Cookie-uri

Pretul pentru a fi mai sanatoasa, energica si frumoasa? 30 de... minute

Drumul pana la tonifiere.

Asa cum avem nevoie de opt ore de somn, de minim jumatate de ora dedicata fiecarei mese, de minute intregi dedicate machiajului sau alegerii hainelor, asa avem nevoie si de cele 30 de minute zilnice dedicate miscarii. Asta pentru ca odihna, ingrijirea corporala, alimentatia si sportul au un rol la fel de important in sanatatea si frumusetea noastra si niciunul dintre aspecte nu trebuie pus pe locul doi.

Practic sportul de la varsta de 4 ani si nu mi-as putea imagina viata fara miscare. Pentru cele care nu au avut acest noroc, timpul nu este pierdut – orice zi este buna pentru a incepe sa faci miscare si, mai ales, pentru a incuraja copiii sa practice sportul.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Traim intr-o epoca in care fiecare dintre noi isi doreste sa arate bine, dar totusi ma intalnesc cu prea putina lume care face mişcare. Dincolo de sport si alimentatie sanatoasa, pentru a ajunge in forma dorita este nevoie de vointa. Aici, cea mai mare greseala a celor care se apuca de miscare este ca nu iau lucrurile treptat, nu apeleaza la antrenori specializati si atunci ajung sa se descurajeze din start, pentru ca li se pare prea greu.

Citește și:

Ce tip de miscare mi se potriveste?

Daca doriti sa ajungeti in forma, primul pas pe care il recomand este sa incepeti cu Pilates, cu miscari mai simple, in care se lucreaza anumite grupe de muschi. Pilates necesita mai putin efort fizic, insa foarte multa concentrare pe zona in care lucram si o excelenta coordonare a respiratiei cu exercitiul (expiram pe contractie, inspiram pe revenire). Incepatorii pot participa la clase de aerobic cu grad de dificultate usor spre mediu. Aici se includ, pe langa Pilates, clasele de tonifiere cu sau fara greutati ori orele de step sau dans.

De asemenea, antrenamentul in sala de fitness poate sa contina o parte de tonifiere si una de cardio chiar daca suntem incepatori. Important este obiectivul propus si in functie de el putem sa creionam planul de antrenament.

Cum primavara a venit in sfarsit, putem combina un program cardio la sala (dans, zumba,kangoo, banda, stepper etc) cu activitatea in aer liber, de exemplu mersul pe role. Avantajul exercitiilor cardio: antreneaza inclusiv cel mai important muschi din organism – inima.

Citește și:

Drumul pana la tonifiere

Cu toate ne dorim un corp tonifiat, care sa arate bine la plaja si nu numai, dar trebuie tinut cont de evolutia naturala a organismului. Astfel, primul pas, daca avem cateva kilograme in plus este sa apelam la exercitii cardio pentru a pierde din masa de grasime. Al doilea pas este acela de a pune masa musculara, pentru care avem nevoie de exercitii cu greutati.

Ca un pont de specialist, tineti cont de faptul ca atat pentru a slabi, cat si pentru a defini musculatura, este important nu doar sa crestem treptat greutatea cu care lucram, ci mai ales numarul de repetari. Si, pentru ca aminteam de vointa, nu uitati ca de fiecare data cand simtim ca nu mai putem, organismul INCA mai are resurse. Trebuie doar sa nu renuntam. In acest sens, sportul de masa, lucrul intr-o grupa la sala, ne este de folos pentru a ne depasi propriile limite.

Citește și:

Articol scris de Diana Oprea, expert Kudika.ro

One Fitness (www.onefitness.ro)

Pagina de Facebook a salii (www.facebook.com/1one.fitness?fref=ts)

Telefon: 021 224 07 04

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.