Setari Cookie-uri

10 citate magice de Craciun

Traieste alaturi de cei dragi bucuria acestei sarbatori de iarna pe care o regasesti in urmatoarea colectie frumoasa de citate si imagini de Craciun.

Pentru ca se apropie una dintre cele mai frumoase sarbatori noi ti-am pregatit o colectie cu citate deosebite de Craciun care iti vor aduce aminte de farmecul acestui sezon.

Spiritul Craciunului in cele mai frumoase citate

1.“Sunt sigur ca intotdeauna m-am gandit la Craciun, cand i-a venit vremea, ca la un timp bun, un timp placut, in care sa fii bland, iertator, marinimos, singurul timp pe care il stiu, in calendarul lung al anului, cand barbatii si femeile par sa-si deschida la unison, din propria vointa, inimile inchise.” - Charles Dickens

Spiritul Craciunului ne invata sa uitam de diferentele care ne separa de ceilalti si sa gasim in adancul sufletului bunavointa de a-i ierta pe cei care ne-au gresit si de a-i privi cu indulgenta. Sarbatoarea nu poate inflori in sufletul nostru daca nu trecem peste greselile acestora.

Citește și:

2.“Craciunul nu este o perioada, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevaratul spirit al Craciunului inseamna sa pretuiesti pacea si bunavointa, sa oferi, din plin, compasiune.”- Calvin Coolidge

Odata cu venirea sarbatorilor de iarna avem ocazia sa fim mai intelegatori, mai buni cu cei din jurul nostru. Ne regasim linistea sufleteasca atunci cand ne reamintim de importanta compasiunii cu care trebuie sa ii tratam pe ceilalti iar astfel de Craciun ne putem apropia si mai mult atat de cei dragi cat si de cei mai putin cunoscuti.

Foto: Cadou, Shutterstock

3. “Pace pe pamant va fi atunci cand vom pastra Spiritul Craciunului pe toata perioada anului!”- Helen Steiner Rice

De multe ori se intampla ca dupa ce trec sarbatorile sa uitam sa mai fim plini de iubire si compasiune fata de cei din jurul nostru. Bunatatea pe care o simtim de Craciun ar trebui sa ne insoteasca mereu pentru ca armonia din viata noastra sa se reflecte si asupra existentei celorlalti.

Citește și:

4. “Craciunul este locul de pastrare al amintirii inocentei noastre.” - Joan Mills

Craciunul pastreaza vie amintirea copilariei noastre, a acelei perioade in care priveam totul cu inocenta. Craciunul ne poate face sa devenim iar copilul de altadata; este o sarbatoare in care privim cu speranta noul inceput care ne asteapta.

Foto: Familie, Shutterstock

5. “Craciunul (...)Poate sa teasa un val de nostalgii in jurul nostru. Craciunul poate fi o zi de sarbatoare sau de rugaciune, dar va fi intotdeauna si o zi de aducere aminte in care ne gandim la tot ce am iubit vreodata.” - Augusta E. Rundel

Sarbatorile de iarna ne amintesc de iubiri trecute care ne trezesc o usoara nostalgie; gandul ne zboara la cei pe care i-am iubit candva si ne dorim sa impartasim bucuria Craciunului cu cei care au facut parte din vietile noastre la un moment dat.

Citește și:

6. “Craciunul nu este atat deschiderea cadourilor, cat deschiderea inimilor noastre.” - Janice Maeditere

Cu totii ne bucuram de cadourile pe care le primim de Craciun. Cu toate acestea, este mai important sa ne deschidem sufletul atat atunci cand primim cat si atunci cand daruim. Dorinta de a primi cadouri nu ar trebui sa insemne mai mult pentru noi decat dorinta de a fi mai buni cu ceilalti.


Foto: Copil, Shutterstock

7. “Copilaria este sa crezi ca printr-un brad de Craciun si cativa fulgi de nea, intreaga lume poate fi schimbata.” - Andre Laurendeau

Cand eram copii ne lasam invaluiti de magia sarbatorilor de iarna in asa fel incat simteam cum toata lumea se transforma. Gaseam in brad si in zapada bucuria unei schimbari care ne facea sa credem in spiritul Craciunului.

8. “Craciunul este singura perioada a anului cand oamenii isi pot urma propriile impulsuri si isi pot exprima propriile sentimente, fara retineri. Pe scurt, Craciunul este sansa de a fi noi insine.” - Francis C. Farley

Citește și:

In acest sezon plin de farmec ne deschidem inimile mai mult ca oricand. Incantati de sosirea Craciunului vom da frau liber sentimentelor pe care le-am ascuns pana acum in adancul sufletului nostru. Spiritul sarbatorii ne determina sa fim mai indulgenti cu noi insine si cu cei din jurul nostru, astfel ca ne vom debarasa de teama de a fi noi insine.

Foto: Cuplu, Shutterstock

9. “Un dar micut de Craciun pentr-un sarman poate-aduce veselie timp de-un an.”- Walter Scott

Oricat de mic ar fi cadoul pe care il facem celor sarmani, ceea ce conteaza cu adevarat este faptul ca daruim din inima; atunci cand facem acest lucru, cei din jurul nostru simt caldura cu care incercam sa ne apropiem de ei. Aceasta apropiere le umple sufletul cu bucurie, gestul nostru devenind o amintire frumoasa care ii ajuta sa treaca peste greutatile vietii cu speranta.

Citește și:

10. “Craciun fericit, fericit, care ne poate inapoia iluziile copilariei, care ii poate reaminti unui varstnic placerile tineretii, care poate transmuta marinarul si calatorul peste sute de mile, direct in sanul cald si linistit al familiei.” - Charles Dickens

Chiar daca suntem departe de familie, sarbatoarea Craciunului ne face sa ne gandim cu drag la cei apropiati; retraim clipele frumoase din trecut petrecute alaturi de acestia si ne imaginam momentul in care ne vom reintalni in sfarsit.

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.