Setari Cookie-uri

Câte calorii are ciorba de legume? Este recomandată la dietă?

Cu siguranță ați auzit de cura de slăbire cu supă de varză, însă în acest articol vom face referire mai degrabă la ciorbițele gustoase preparate din tot felul de legume, pe care le puteți consuma dacă ați ales să omiteți carnea din dietă sau dacă sunteți la post. Sigur că aceste ciorbe de legume sunt recomandate în curele de slăbire, dar și pentru menținerea siluetei și pierderea în greutate.

Câte calorii are ciorba de legume?

Numărul exact de calorii din ciorba de legume poate varia în funcție de ingredientele specifice folosite și de porția servită. În general, ciorba de legume este o opțiune sănătoasă și cu conținut scăzut de calorii, mai ales dacă este preparată fără adaosuri excesive de ulei sau ingrediente bogate în grăsimi.

O porție de ciorbă de legume standard, care conține legume precum morcovi, cartofi, ceapă, țelină, roșii și alte legume, poate furniza în jur de 50-100 de calorii per porție de 200 de grame, în funcție de ingredientele specifice și metoda de preparare.

Având un conținut ridicat în fibre, ciorba de legume este și sățioasă, așadar îți ține de foame pe o perioadă mai lungă de timp.

Câte calorii are supa-cremă de legume?

Pentru că adesea prezintă un adaos de alimente cu conținut ridicat în grăsimi, cum ar fi untul, smântâna, uleiul etc., este evident că supa cremă de legume va avea un conținut mai ridicat de calorii.

Citește și:

Supa cremă de legume poate include o varietate de ingrediente, cum ar fi morcovi, cartofi, ceapă, broccoli, smântână sau lapte de cocos, și fiecare dintre aceste ingrediente contribuie la aportul caloric total.

În general, o porție de supă cremă de legume (aproximativ 1 cup sau 240 ml) poate furniza în jur de 100-200 de calorii.

calorii ciorba de legume Foto: Edalin Photography/ shutterstock.com

Rețetă delicioasă de ciorbă de legume pentru acest sezon, numai bună pentru imunitate

Ingrediente:

  • 2 morcovi, tăiați cubulețe
  • 2 cartofi, curățați și tăiați în bucăți potrivite
  • 1 țelină mică, tocată
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • Opțional: 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 cană de varză tocată
  • 1 dovlecel, tăiat în bucăți
  • 1 ardei roșu, tăiat cubulețe
  • 1 cană de roșii tocate (proaspete sau din conservă)
  • 1 cană de fasole verde, tăiată în bucăți
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 frunză de dafin
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • 2 litri de apă
  • Opțional: o cană de borș, ½ cană de corcodușe congelate sau zeama de la o lămâie daca preferați o ciorbă mai acrișoară.

Mod de preparare:

Citește și:

Într-o oală mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin moi și aurii.

Adăugați morcovii, cartofii, țelina, ardeiul roșu și dovlecelul. Amestecați și gătiți-le timp de 5-7 minute până când încep să se înmoaie.

Turnați supa de legume sau apa peste legumele din oală. Adăugați frunza de dafin (și corcodușele congelate, dacă le aveți și vă plac) și lăsați să fiarbă. Reduceți focul și lăsați să fiarbă încet până când legumele sunt aproape fierte.

Adăugați fasolea verde, varza și roșiile tocate (borșul dacă ați ales să-l folosiți). Continuați gătirea la foc mic timp de încă 10-15 minute sau până când toate legumele sunt moi.

Citește și:

Gustați și ajustați condimentele cu sare și piper. Adăugați pătrunjelul tocat înainte de a servi.

Servește ciorba de legume fierbinte, poate fi acompaniată de crutoane sau o felie de pâine proaspătă.

Această ciorbă de legume de sezon este nu doar nutritivă, dar și plină de arome delicioase. O astfel de ciorbă este perfectă pentru a vă încălzi în serile reci și pentru a vă bucura de bogăția gusturilor oferite de legumele proaspete.

Sursa foto articol: LN team/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.