Setari Cookie-uri

Fiul regretatei Valeriei Seciu trăiește de ai buni la mănăstire. Cum a ajuns Alexandru Cotescu călugăr?

Fiul regretatei actrițe Valeria Seciu s-a retras la mănăstire acum mai mulți ani, după ce tatăl său s-a stins din viață. Ce l-a determinat pe Alexandru Cotescu să devină călugăr?

Actrița Valeria Seciu s-a stins din viață ieri, 6 septembrie, după ce a pierdut lupta cu o boală necruțătoare. Regretata actriță a trăit o viață demnă de un film. Rămasă văduvă la 47 de ani, actrița a trebuit să accepte și plecarea fiului său în Athos, acolo unde Alexandru Cotescu a devenit călugăr.

Octavian Cotescu a fost marea dragoste a actriței, însă, din păcate, acesta s-a stins prea devreme din viață. De 37 de ani, Valeria Seciu este singură, ne mai putând să își refacă viața. Din iubirea lor s-a născut Alexandru, singurul lor copil.

Fiul Valeriei Seciu avea doar 17 ani atunci când și-a pierdut tatăl, iar de atunci s-a apropiat mai mult de viața religioasă. Deși inițial a ales să facă parte din lumea artistică, Alexandru Cotescu a decis să devină călugăr și s-a retras la Mănăstirea Vatopoedu, din Athos. Acesta a declarat că mama lui a fost împăcată cu decizia pe care a luat-o în urmă cu mai mulți ani.

Citește și:

„Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă. Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta”, a declarat Alexandru Cotescu, potrivit newsweek.

Valeria Seciu și Octavian Cotescu, poveste de iubire, dincolo de orice barieră

Povestea de dragoste dintre Valera Seciu și Octavian Golescu a începeut în urmă cu mai bine de 60 de ani, pe vremea când actrița era studenta acestuia la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică.

„Obişnuiam să merg foarte des la Teatrul Bulandra. Acolo l-am văzut prima oara pe Octav, în , cu Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Jules Cazaban. Aşa m-am apropiat de teatru, auzindu-l, văzându-l pe Octavian Cotescu.

Citește și:

Era o certitudine pentru mine ca voi deveni actriţă. Am dat de foarte multe ori ocol Institutului, fără să bat la uşă. Întâi am dat examen la Istorie. Chiar de două ori. Pe urmă m-a pregătit Liliana Tomescu. A fost o mare îndrăzneală. I-am dat pur şi simplu un telefon. Şi a fost de o mare generozitate. Ea mi-a dat din fiinţa ei.”, a povestit Valeria Seciu într-un interviu, potrivit spynews.ro.

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.