Setari Cookie-uri

La mulți ani, Victor Rebengiuc! Marele actor împlinește astăzi 90 de ani

Marele actor Victor Rebengiuc împlinește astăzi 90 de ani. Actorul joacă în continuare în piesele de teatru "Tatăl" și "Regele moare".

Victor Rebengiuc împlinește astăzi vârsta de 90 de ani. Actorul continuă să joace la Teatrul Bulandra, piesa "Tatăl" și la TNB, piesa "Regele moare", declarând că cele două distribuții sunt ultimele sale roluri.

După o activitate de 67 de ani, marele actor a României și-a anunțat publicul că își va încheia cariera actoricească cu cele 2 roluri pe care le joacă în prezent.

„Am 89 de ani, în curând o să am, peste câteva luni, 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, declara Victor Rebengiuc pentru Digi24, înainte să împlinească 90 de ani.

Citește și:

Ulterior, marele actor a revenit cu precizări noi pe pagina sa de Facebook. El a precizat că va juca ultimele 2 piese până când sănătatea îi va permite, sau până când direcțiunile teatrelor vor considera de cuviință.

„Am spus ultimul rol. Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă de acum încolo. Nu. Eu am spus că nu voi mai accepta un rol nou. Voi juca în continuare în spectacolele «Regele moare» şi «Tatăl» cât voi mai fi în stare să joc sau până când direcţiunile teatrelor Naţional şi Bulandra vor crede de cuviinţă”, a evidențiat actorul.

Victor Rebengiuc a crescut fără tată

Ca o ironie a sorții, Victor Rebengiuc a crescut fără tată, suferind toată viață de pe urma golului patern. Acum, el joacă piesa de teatru cu același nume.

Citește și:

Actorul a aflat târziu că are rude din partea tatălui, însă nu l-a mai interesat să le cunoască.

"Am crescut fără tată, care ne-a părăsit pe mine și pe fratele meu când eram foarte mici, eu cred că aveam 2 ani și el 1 an. Am fost crescut de bunici, din fericire, pentru că am avut niște bunici materni foarte buni. Cealaltă parte a familiei, familia din partea lui taică-meu, n-am cunoscut-o. Era de pe undeva de prin Moldova și n-am avut ocazia să-i cunosc.

N-am știut că avem rude. Am aflat târziu, când eram actor deja, lumea mă cunoștea: Auzi, să știi că eu sunt unchiul tău! Să fii sănătos, i-am spus, târziu mi-atragi atenția asupra acestui lucru. Am simțit întotdeauna lipsa unui tată. E altceva când ai un tată, mi-nchipui, când ai cum să te sfătuiești cu el în legătură cu fel de fel de lucruri care ți se întâmplă copil fiind. Evident că m-a marcat”, a povestit actorul, pentru Adevarul.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.