Setari Cookie-uri

Câte calorii are berea blondă, brună, nefiltrată, fără alcool sau fructată? Berea îngrașă?

Dacă ați devenit tot mai interesați de conținutul caloric al alimentelor și băuturilor din dieta dumneavoastră, vă invităm să descoperiți și câte calorii are berea – una dintre cele mai populare băuturi. Dar pentru silueta sau sănătate – este bună berea? Descoperiți multe informații utile în articolul ce urmează.

Câte calorii are berea, în funcție de tipurile acesteia?

Pentru a fi mai ușor să ne orientăm, vom preciza numărul de calorii pentru fiecare tip de bere, la o cantitate de 100 ml.

Așadar, la 100 ml berea are următoarele calorii:

  • Bere blondă cu conținut de alcool 5% - 42 kcal
  • Bere brună cu conținut de alcool 5% - 37 kcal
  • Berea nefiltrată are valoare calorică mai mare – 52 kcal
  • Berea fără alcool – 25 kcal
  • Berea fără alcool, dar cu arome, prezintă aproximativ – 45 kcal

Dacă doriți să știți în mod exact câte calori are berea pe care o consumați, atât în funcție de producător, cât și de tipul berii, conținutul în alcool și cantitatea (doză, sticlă etc.), cel mai ușor este să citiți eticheta produsului, în felul acesta veți obține cel mai fidel răspuns.

Citește și:

Dacă veți consuma însă o halbă de bere, vă anunțăm că aceasta are un volum cuprins între 500 ml și 1000 ml.

Berea îngrașă?

Putem spune că berea chiar are multe calorii, însă îngrășarea presupune mai mulți factori. Acumularea grăsimii în celulele grase (adipocite) este influențată de sex (femeile sunt mai predispuse la îngrășare), de vârstă, de stilul de viață. De exemplu o persoană sedentară, care obișnuiește să mănânce caloric, foarte probabil va lua în greutate mai mult decât și-a propus.

Sportul ajută în menținerea siluetei și sănătății, dar și somnul, care ne ajută să scăpăm de stres. Căci da, stresul îngrașă, iar această predispoziție spre creșterea în greutate este dată în special de cortizol, supranumit și „hormonul stresului”, care crește în perioadele de suprasolicitare și stres.

Citește și:

Mai mult decât atât, sunt persoane care consumă ocazional bere și în aceste situații nu am putea spune că berea reprezintă o amenințare la siluetă.

Prin urmare, putem concluziona că berea conține multe calorii, însă silueta depinde de stilul de viață al fiecăruia.

calorii bere Foto: Africa Studio/shutterstock.com

Beneficiile berii pentru sănătate: este sănătos să consumăm bere? Cum ar trebui să consumăm berea pentru a nu ne face rău?

Berea este o băutură alcoolică obținută prin fermentarea unui amestec de cereale (în general orz). Berea conține o cantitate mică de alcool, de obicei între 2% și 6% alcool etilic. În funcție de gradul de fermentare, berea poate fi: superalcoolică (peste 6% alcool), alcoolică (4-6% alcool), medie (2-4% alcool) sau de non-alcool (sub 2% alcool).

Citește și:

Berea poate conține, așadar, alcool și aportul său la sănătate este controversat. Unele studii au arătat că berea are un efect benefic asupra sănătății inimii, a metabolismului și a funcției cognitive. Alte studii au arătat că berea are efecte negative asupra sănătății, cum ar fi creșterea riscului de steatoză hepatică și obezitate.

Berea este o băutură alcalinizantă, fiind un bun adjuvant în tratarea bolilor cu caracter acidotic. Berea are efecte benefice asupra sănătății, însă trebuie consumată în cantități moderate.

Berea conține multe vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, cum ar fi vitaminele B1, B2, B6, B12, acid folic, biotină și vitamina C. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi potasiul, fosforul, magneziul, calciul, sodiu, sulf și fluor.

Citește și:

Berea conține alcool, care este un depresant al Sistemului nervos central. Efectele alcoolului asupra Sistemului nervos central pot include amețeală, somnolență, scăderea coordonării și a reflexelor. Berea conține, de asemenea, carbohidrați, care pot avea un efect asupra glicemiei. Carbohidrații simpli din bere sunt absorbiți rapid de către organism și pot crește glicemia. Tocmai de aceea berea este cunoscută ca având un indice glicemic mare!

Consumată moderat, berea poate avea un efect benefic asupra inimii. Sunt studii care au arătat că berea cu conținut redus de alcool sau fără alcool poate reduce riscul de boli de inimă, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Berea cu conținut mediu de alcool poate avea, de asemenea, un efect benefic asupra colesterolului. Un studiu din 2014 a arătat că berea cu conținut mediu de alcool poate reduce nivelul „rău” de colesterol și poate crește nivelul „bun” de colesterol.

Citește și:

Berea poate avea, de asemenea, un efect benefic asupra metabolismului, astfel că berea cu conținut redus de alcool sau fără alcool poate ajută la reducerea grăsimii corporale și la creșterea masei musculare.

Berea poate avea, de asemenea, un efect benefic asupra funcției cognitive, ajutând la îmbunătățirea funcției cognitive la adulții în vârstă. Desigur, este vorba tot de berea cu conținut scăzut în alcool sau fără alcool.

Berea poate avea, de asemenea, un efect asupra riscului de obezitate. Un studiu din 2016 a arătat că berea, chiar și cu conținut redus de alcool, poate crește riscul de obezitate. Alcoolul nu este bine tolerat de organism, iar cel mai sensibil organ când vine vorba despre alcool este ficatul. Tocmai de aceea consumul de băuturi alcoolice poate conduce la steatoză hepatică. Abuzul de băuturi alcoolice poate conduce la hepatită alcoolică, până la ciroză alcoolică.

Citește și:

În concluzie, consumul moderat de bere poate avea unele beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă și îmbunătățirea metabolismului și a funcției cognitive. Cu toate acestea, berea are și unele riscuri, inclusiv creșterea riscului de obezitate. Consumată ocazional, berea ramâne prieten al sănătății.

Sursa foto articol: G-Stock Studio/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.